To je to što me zanima!

Službeno: Hamilton u Ferrariju!

Nakon 11 godina u bolidu Mercedesa je sedmerostruki svjetski prvak potražio nove izazove te se pridružio talijanskoj momčadi. Ova će sezona biti njegova oproštajna u 'srebrnim strijelama'
Vidi originalni članak

Ono o čemu se nagađalo, sad je dobilo i službenu potvrdu. Kako su oba konstruktora potvrdila na službenim stranicama, od 2025. godine Lewis Hamilton (39) više neće voziti za Mercedes, već će se natjecati u bolidu Ferrarija!

- Naše partnerstvo s Lewisom nešto je najuspješnije što je sport vidio i na to ćemo uvijek gledati s ponosom. Lewis je važan dio povijesti Mercedesa, a znali smo da će našem partnerstvu jednom prirodno doći kraj, a taj je dan došao. Prihvaćamo Hamiltonovu odluku za novim izazovom, a pred nama su uzbudljive prilike u budućnosti. Imamo još jednu sezonu, a želimo biti što bolji u 2024. godini - rekao je Toto Wolff, čelni čovjek Mercedesove F1 momčadi.

Kratko se o svemu na službenim stranicama oglasio i Ferrari te objasnio da je Britanac potpisao višegodišnji ugovor koji počinje 2025. godine, a valja istaknuti da tad ugovor završava Carlosu Sainzu (29) koji će gotovo sigurno potražiti novu sredinu jer je Monegažanin Charles Leclerc (26) također vezan višegodišnjim ugovorom.

SENZACIJA NA POMOLU Potres u Formuli 1: Hamilton je na korak do odlaska u Ferrari!

- Bilo je to nevjerojatnih 11 godina u Mercedesu koji je bio dio mog života od 13. godine. To je mjesto gdje sam odrastao pa je odluka o odlasku bila jedna od najtežih ikad. No, pravo je vrijeme za iskorak i novi izazov. Zauvijek ću biti zahvalan za podršku Mercedesove obitelji, a posebno hvala Totu za prijateljstvo i liderstvo i želim da završimo zajedno na visokoj poziciji. U potpunosti sam posvećen da ove sezone budem najbolji što mogu te da posljednja sezona među 'srebrnim strijelama' bude za pamćenje - rekao je Hamilton.
 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • SexyKitty17 03.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju --> NU4.FUN

  • đuro kojotovski 02.02.2024.

    govorili smo da ne želimo Alonsa radi naslova koje je uzeo Schumacheru.. Nismo htjeli Vettela radi naslova koje je uzeo Alonsu.. Nismo htjeli Hamiltona radi naslova koje je uzeo Vettelu.. Sve vrhunski vozači i svi su govorili da je Ferrari pojam ovog sporta.. I Button je danas na Sky Sportu rekao da je sanjao Ferrari cijelu karijeru i da je crveni kostim kult i ostvarenje sna, ali nije uspio voziti za njih.. Čak je i Verstappen govorio da bi htio dio karijere odraditi u Ferrariju radi njihove povijesti.. I možda nisu osvojili naslov 16 godina, ali je za Ferrari u zadnjih 20 godina vozilo 4 od 6 najboljih vozača tog razdoblja, Hamilton će biti peti (Verstappen možda i taj šesti jednog dana)..

  • Siniša Martinec Mm88 02.02.2024.

    Nije to nista, Antitovar je u Porscheu. Oprostite ali ljubomoran sam na njega. Ja si nemogu priustiti Porsche. Mozete me zvati trofazna matica ili mile martic 88 godiste. Volim sve kaj vole i stari,a najvise se volim ljubiti sa svojim deckom tovarinom i raditi s njim one stvari . S kondomom ili bez. Takodjer volim glumiti nekog danijela koji mi je nabil neopisive komplexe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare