To je to što me zanima!

SP U-20; 'bolja' Španjolska ispala, u polufinalu i Francuzi

Na SP-u za reprezentacije do 20 godina odigrane su utakmice vrijedne polufinala. Brazil je preko penala prošao bolju Španjolsku momčad, a ispali su i dobri Nigerijci
Vidi originalni članak

Reprezentacija Brazila pobijedila je Španjolsku na penale s 4-2 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nogometaša do 20 godina u Kolumbiji. Nakon 90 minuta igre bilo je 1-1, a nakon produžetaka 2-2.

Mnogi smatraju da je ovaj dvoboj zapravo bio 'finale prije finala'. Dvije momčadi koje su pokazale najviše na turniru ponudile su vrlo uzbudljivu i dinamičnu utakmicu u kojoj su gledatelji mogli uživati. Španjolci su se dva puta vraćali nakon zaostatka, a njihov izbornik Julen Lopetegui smatra da je 'ispala bolja momčad'. Španjolci su imali više loptu u nogama, te dominaciju u udarcima na gol (26-17) i kornerima (12-5).

- Ponosan sam na moje mladiće. Mislim da su, ukupno gledajući, bili bolji i da su zaslužili prolaz. Od Svjetskog prvenstva se oprostila najbolja reprezentacija – smatra Lopetegui.

Willian je doveo Brazilce u vodstvo u 35. minuti, a u 57. minuti je izjednačio Rodrigo, nogometaš rođen u Brazilu. Novo vodstvo Brazilu donio je Dudu u 100. minuti ogleda, ali je Alvaro Vazquez samo dvije minute kasnije poentirao za 2-2. No, Brazilci su bolje izvodili penale i osigurali polufinalni ogled s Meksikom.

Inače, Vazquez je zasad vodeći strijelac turnira s pet pogodaka.

Plasman u polufinale izborila je i Francuska, koja je u produžecima s 3-2 svladala Nigeriju.

Mnogi su Nigeriju, koja je dobila prve četiri utakmice na turniru, vidjeli kao selekciju koja bi mogla do finala. No, Francuzi se nisu složili. Poveli su pogotkom Lacazettea u 50. minuti. Nigerija je izborila produžetke doslovno u posljednjim sekundama osnovnog dijela susreta. Maduabuchi Ejike poentirao je glavom u trećoj minuti sudačke nadoknade.

No, Francuzi su u dodatnom dijelu poveli s 3-1, da bi Ejike svojim drugim golom na utakmici u 111. minuti samo ublažio poraz Nigerije.

Francuska će za finale igrati protiv Portugala.

Obje polufinalne utakmice na rasporedu su 17. kolovoza, dok će se finale i ogled za treće mjesto u Bogoti odigrati 20. kolovoza.

Brazil je dosad osvojio četiri naslova prvaka svijeta u ovome uzrastu, Portugal dva, dok će Meksikanci i Francuzi tražiti šansu za svoju prvu titulu.


SP U-20, četvrtfinale:

Brazil – Španjolska, 1-1, 2-2, 4-2 na penale (Willian 35, Dudu 100 / Rodrigo 57, Vazquez 102)

Francuska – Nigerija, 1-1, 3-2 u produžecima (Lacazette 50, 104, Fofana 102 / Ejike 90+3, 111)


Idi na 24sata

Komentari 3

  • zuti17 15.08.2011.

    mi bi 26 : 0 izgubili od brazila kad smo uspjeli od gvatamele il kako se vec pise izgubit

  • eror666 15.08.2011.

    A gdje su Hrvati da tuku ove Brazilce? ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare