Obavijesti

Sport

Komentari 3

SP U-20; 'bolja' Španjolska ispala, u polufinalu i Francuzi

SP U-20; 'bolja' Španjolska ispala, u polufinalu i Francuzi
3

Na SP-u za reprezentacije do 20 godina odigrane su utakmice vrijedne polufinala. Brazil je preko penala prošao bolju Španjolsku momčad, a ispali su i dobri Nigerijci

VIDEO

Reprezentacija Brazila pobijedila je Španjolsku na penale s 4-2 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nogometaša do 20 godina u Kolumbiji. Nakon 90 minuta igre bilo je 1-1, a nakon produžetaka 2-2.

Mnogi smatraju da je ovaj dvoboj zapravo bio 'finale prije finala'. Dvije momčadi koje su pokazale najviše na turniru ponudile su vrlo uzbudljivu i dinamičnu utakmicu u kojoj su gledatelji mogli uživati. Španjolci su se dva puta vraćali nakon zaostatka, a njihov izbornik Julen Lopetegui smatra da je 'ispala bolja momčad'. Španjolci su imali više loptu u nogama, te dominaciju u udarcima na gol (26-17) i kornerima (12-5).

- Ponosan sam na moje mladiće. Mislim da su, ukupno gledajući, bili bolji i da su zaslužili prolaz. Od Svjetskog prvenstva se oprostila najbolja reprezentacija – smatra Lopetegui.

Willian je doveo Brazilce u vodstvo u 35. minuti, a u 57. minuti je izjednačio Rodrigo, nogometaš rođen u Brazilu. Novo vodstvo Brazilu donio je Dudu u 100. minuti ogleda, ali je Alvaro Vazquez samo dvije minute kasnije poentirao za 2-2. No, Brazilci su bolje izvodili penale i osigurali polufinalni ogled s Meksikom.

Inače, Vazquez je zasad vodeći strijelac turnira s pet pogodaka.

Plasman u polufinale izborila je i Francuska, koja je u produžecima s 3-2 svladala Nigeriju.

Mnogi su Nigeriju, koja je dobila prve četiri utakmice na turniru, vidjeli kao selekciju koja bi mogla do finala. No, Francuzi se nisu složili. Poveli su pogotkom Lacazettea u 50. minuti. Nigerija je izborila produžetke doslovno u posljednjim sekundama osnovnog dijela susreta. Maduabuchi Ejike poentirao je glavom u trećoj minuti sudačke nadoknade.

No, Francuzi su u dodatnom dijelu poveli s 3-1, da bi Ejike svojim drugim golom na utakmici u 111. minuti samo ublažio poraz Nigerije.

Francuska će za finale igrati protiv Portugala.

Obje polufinalne utakmice na rasporedu su 17. kolovoza, dok će se finale i ogled za treće mjesto u Bogoti odigrati 20. kolovoza.

Brazil je dosad osvojio četiri naslova prvaka svijeta u ovome uzrastu, Portugal dva, dok će Meksikanci i Francuzi tražiti šansu za svoju prvu titulu.


SP U-20, četvrtfinale:

Brazil – Španjolska, 1-1, 2-2, 4-2 na penale (Willian 35, Dudu 100 / Rodrigo 57, Vazquez 102)

Francuska – Nigerija, 1-1, 3-2 u produžecima (Lacazette 50, 104, Fofana 102 / Ejike 90+3, 111)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju