To je to što me zanima!

Spas u zadnji čas: Liverpool u 85. izvukao remi kod Uniteda!

Victor Lindelof je, čini se, zaustavio Divocka Origija prekršajem, no sudac Martin Atkinson nije reagirao. Iz brze kontre koja se razvila, Daniel James je sjajno asistirao Marcusu Rashfordu
Vidi originalni članak

Manchester United i Liverpool odigrali su 1-1 u najvećem derbiju engleskog nogometa u okviru 9. kola Premier lige. United je u prednost doveo Marcus Rashford u 36. minuti dok je gol spasa za Liverpool postigao Adam Lallana u 85. minuti.

Osam uzastopnih pobjeda u osam kola ove sezone imao je Liverpool prije nego je stigao na gostovanje na Old Trafford. U početnom sastavu Manchestera nedostajao je Paul Pogba, zbog ozljede nije igrao ni Luke Shaw, no veći trag ostavio je izostanak Mohameda Salaha što se itekako osjetilo u igri Liverpoola. Egipćanin je ozlijedio gležanj i morao je propustiti veliki derbi.

Rezultat svega bio je prvi remi 'redsa' u ovoj sezoni. Utakmica nije obilovala atrakcijom. Bilo je tu puno prekida, krivih dodavanja i netrpeljivosti. Dvije sjajne prilike u prvom dijelu imao je Roberto Firmino kada je prvo ljevicom gađao donji desni kut, a onda u idućoj akciji glavom sjajno pucao u donji lijevi, no u oba slučaja istaknuo se David De Gea i obranio mu pokušaje.

Ipak, do vodstva je prvi stigao United. Bit će još mnogo vike o golu domaćina. Naime, 'crveni vragovi' su zabili pogodak slično kao i nedavno Wales protiv Hrvatske - iz akcije koja je nastala nakon prekršaja.

Victor Lindelof je, čini se, zaustavio Divocka Origija prekršajem, no sudac Martin Atkinson nije reagirao. Iz brze kontre koja se razvila, Daniel James je sjajno asistirao Marcusu Rashfordu, a ovaj zabio za 1-0.

Nakon VAR provjere Atkinson je priznao pogodak, no Jurgen Klopp i gosti nisu se mirili s tom odlukom. 

Liverpool je usprkos skromnoj predstavi uspio izjednačiti u 85. minuti kada je Adam Lallana na drugoj stativi 'pospremio' asistenciju Andrewa Robertsona.

United je ovim rezultatom produžio niz bez ligaške pobjede na četiri kola, ali i produžio domaći niz bez poraza od Liverpoola u prvenstvu na šest utakmica (tri pobjede, tri remija).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Roberto Barcello 20.10.2019.

    Ove godine Liverpool osvaja premier ligu,mislim da ih city neće stić

  • good vibes 20.10.2019.

    Faula na Origiju nije bilo, suđenje korektno..bitno da je Klopp proveo 60 od 90 minuta prigovarajuci cetvrtom sucu umjesto da se dero na igrace koji su igrali bez muda 86 minuta.. steta stvarno, dosli su i skinuli gace nikad losijem Unitedu...

  • 20.10.2019.

    Solskjaer mora otić, igra kontroliranu nogomet... Umjesto da idunaprijed da igraju kao da je 0-0 oni se povuku ko pi*ke... Pogbu treba više natjerat da igra, mislim da glumi ozljede da ne treba igrat, a gov*o dobiva plaću, pa onda bar pošteno igraj za nju pa na ljeto odi... Treba tu hitno obnavlja vezni red i napad

Komentiraj...
Vidi sve komentare