To je to što me zanima!

Split promašivao, ali i sredio Slaven: Mršić razveselio oca

Split je u novu sezonu krenuo pobjedom od 2-1 nad Slavenom, no rezultat ne govori toliko o dominaciji domaćina, koji se napromašivao. Ante Rebić je zapucao penal
Vidi originalni članak

Utakmicom Splita i Slaven Belupa završeno je 1. kolo nove sezone HNL-a, a zadovoljniji Park mladeži napuštaju domaćini, koji su prvenstvo otvorili pobjedom od 2-1.

Koprivničani nakon utakmice mogu biti zadovoljni rezultatom jer su mogli i gore proći obzirom da su se Splitovci u 90 minuta nevjerojatno ispromašivali, ali isti ti promašaji u završnici mogli su skupo koštati domaćine.

U zamjenjenim pozicijama Stanko Mršić je na klupi Splita protiv Ivana Katalinića debitirao dominatnom igrom, koja je dala rezultata već u 9. minuti.

Domaćini su tad poveli preko debitanta Gorana Rocea, koji je lakoćom zabio nakon ubačaja Bellea s desne strane. A onda je krenula serija promašaja. Prvo je Glumac pucao pored stative u 23. pa je Mršić pogodio prečku u 29. minuti, a vrhunac se dogodio u 35. minuti kad je Ibriks sam i neometan s dva metra pucao nebu pod oblake što je izazvalo salve smijeha oko 2000 okupljenih gledatelja.

No u prvoj minuti sudačke nadoknade Split je uspio zabiti za 2-0, a učinio je to i drugi debitant Antonio Mršić zabivši glavom te time razveselivši oca na klupi.

U nastavku prelomni trenutak utakmice dogodio se u 59. minuti kad je Crepulja igrao rukom u svojem 16-ercu. Loptu je uzeo Belle, no kako su u Splitu tu dužnost povjerili Rebiću došlo je do nesporazuma nakon kojega je Belle demonstrativno bacio loptu. Iznerviralo je to Rebića, koji je promašio penal. Dio domaćih navijača se zabavljalo bodreći Bellea kojemu su nadjenuli i nadimak Toni.

- Digao mi je tlak na 300. Pustio sam ga da puca protiv Zagreba, sad bi opet htio pucati. Dogovoreno je da penale pucam ja i dogovora u svlačionici se treba držati - rekao je najbolji pojedinac Splita Ante Rebić.

Čuvar mreže Belupa bio je neko vrijeme na mukama, no gosti su u finišu stisnuli i došli do gola. Za 2-1 zabio je Enes Novinić, no unatoč pritisku do kraja nisu uspjeli stići izjednačiti.

- Važno je da smo mi uzeli tri boda, no kad sve zbrojimo zaslužili smo pobjedu - kazao je Stanko Mršić, a Ivan Katalinić je zaključio kako su u prvom kolu slavili favoriti te kako očekuje da takav poredak ostane manje više i do kraja prvenstva.

- Belle i Rebić su napravili razliku, izludili su naše bekove i to im je bila najveća prednost - kazao je Katalinić.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • quilty12 15.07.2013.

    razlog zašto Rebić nije zabio gol iz penala je taj što je bio iznerviran?? dajte molim vas, naglasili ste da je Rebić PROMAŠIO penal, a bilo bi pametnije da ste naglasili da je golman Slaven Belupa Rodić OBRANIO penal! razlika je velika!

  • sqwer 15.07.2013.

    split me je neugodno iznenadio, istina gledajući utakmicu imali su hrpu prilika,ali protiv ovakovog slaven belupa mislio sam da trebaju puno bolje, slaven belupo ove sezone je jedna od slabijih momčadi u rangu sa zadrom,osijekom, dragovoljcem...i boriti će se za ostanak u ligi... jednostavno imam dojam da split nije dovoljno poradio na fizičkoj spremi jer igrali su spor alibi nogomet bez puno trke...možda se nešto promijeni kada dođu iskusniji igrači u ekipu ali mislim da će im ta fizička komponenta jako nedostajati tijekom sezone

  • zacs 15.07.2013.

    U nastavku prelomni trenutak utakmice dogodio se u 59. minuti kad je Crepulja igrao rukom u svojem 16-ercu. dragi novinaru nije Crepulja igrao rukom nego broj 18 Ivan Fuštar

Komentiraj...
Vidi sve komentare