Obavijesti

Sport

Komentari 20

Split promašivao, ali i sredio Slaven: Mršić razveselio oca

Split promašivao, ali i sredio Slaven: Mršić razveselio oca
8

Split je u novu sezonu krenuo pobjedom od 2-1 nad Slavenom, no rezultat ne govori toliko o dominaciji domaćina, koji se napromašivao. Ante Rebić je zapucao penal

VIDEO

Utakmicom Splita i Slaven Belupa završeno je 1. kolo nove sezone HNL-a, a zadovoljniji Park mladeži napuštaju domaćini, koji su prvenstvo otvorili pobjedom od 2-1.

Koprivničani nakon utakmice mogu biti zadovoljni rezultatom jer su mogli i gore proći obzirom da su se Splitovci u 90 minuta nevjerojatno ispromašivali, ali isti ti promašaji u završnici mogli su skupo koštati domaćine.

U zamjenjenim pozicijama Stanko Mršić je na klupi Splita protiv Ivana Katalinića debitirao dominatnom igrom, koja je dala rezultata već u 9. minuti.

Domaćini su tad poveli preko debitanta Gorana Rocea, koji je lakoćom zabio nakon ubačaja Bellea s desne strane. A onda je krenula serija promašaja. Prvo je Glumac pucao pored stative u 23. pa je Mršić pogodio prečku u 29. minuti, a vrhunac se dogodio u 35. minuti kad je Ibriks sam i neometan s dva metra pucao nebu pod oblake što je izazvalo salve smijeha oko 2000 okupljenih gledatelja.

No u prvoj minuti sudačke nadoknade Split je uspio zabiti za 2-0, a učinio je to i drugi debitant Antonio Mršić zabivši glavom te time razveselivši oca na klupi.

U nastavku prelomni trenutak utakmice dogodio se u 59. minuti kad je Crepulja igrao rukom u svojem 16-ercu. Loptu je uzeo Belle, no kako su u Splitu tu dužnost povjerili Rebiću došlo je do nesporazuma nakon kojega je Belle demonstrativno bacio loptu. Iznerviralo je to Rebića, koji je promašio penal. Dio domaćih navijača se zabavljalo bodreći Bellea kojemu su nadjenuli i nadimak Toni.

- Digao mi je tlak na 300. Pustio sam ga da puca protiv Zagreba, sad bi opet htio pucati. Dogovoreno je da penale pucam ja i dogovora u svlačionici se treba držati - rekao je najbolji pojedinac Splita Ante Rebić.

Čuvar mreže Belupa bio je neko vrijeme na mukama, no gosti su u finišu stisnuli i došli do gola. Za 2-1 zabio je Enes Novinić, no unatoč pritisku do kraja nisu uspjeli stići izjednačiti.

- Važno je da smo mi uzeli tri boda, no kad sve zbrojimo zaslužili smo pobjedu - kazao je Stanko Mršić, a Ivan Katalinić je zaključio kako su u prvom kolu slavili favoriti te kako očekuje da takav poredak ostane manje više i do kraja prvenstva.

- Belle i Rebić su napravili razliku, izludili su naše bekove i to im je bila najveća prednost - kazao je Katalinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika