To je to što me zanima!

Sportska 2013.: Rukometaši otvaraju 'siromašnu' godinu...

Neparne godine 'siromašnije' su sportom, no godina počinje odlično za ljubitelje rukometa. Samo 11 dana nakon ulaska u novu godinu kreće Svjetsko prvenstvo
Vidi originalni članak

Poznato je kako su neparne godine 'siromašnije' sportom nego parne pa tako ni iduća, 2013. godina, nije iznimka. Najgore će biti u ožujku i travnju jer se tada ne održava niti jedno 'veće' natjecanje. 

Ipak, godina počinje odlično za sve ljubitelje rukometa, samo 11 dana nakon ulaska u novu godinu kreće Svjetsko prvenstvo. Slijedi skijanje, a u Brazilu će biti proba za Svjetsko prvenstvo, igrat će se Fifin Kup konfederacija. Posebno će nam interesantan biti Eurobasket, a godinu zatvaraju rukometašice, opet se igra u Srbiji.

11–27.siječnja - Svjetsko prvenstvo u rukometu u Španjolskoj

'Kauboji' su u grupi s domaćinom, Mađarskom, Alžirom, Egiptom i Australijom. Na prošlom SP-u su bili peti pa je želja korak naprijed, dakle medalja. 

19. siječnja - 10. veljače - Afrički kup nacija u Južnoafričkoj Republici

Drugu godinu zaredom igra se prvenstvo Afrike, Obala Bjelokosti lovi toliko željenu titulu. Prošle godine ih je zaustavila Zambija, tek u finalu.

4-17.veljače - Svjetsko prvenstvo u skijanju u Schladmingu

Natko Zrnčić-Dim ide na operaciju, a Ivica Kostelić je poluozlijeđen. Pitanje je hoćemo li imati uopće ozbiljnog kandidata za postolje.

3-19.svibnja - Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu u Finskoj i Švedskoj

Kao i uoči svakog većeg natjecanja u hokeju, jedino pitanje je hoće li reprezentacije doći u najjačim sastavima. U svakom slučaju, čeka nas sjajnih 17 dana na ledu.

13-20. svibnja - Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu u Parizu

Azijci, primarno Kinezi, dolaze po novi set medalja. Europljani će im na svom tlu pokušati poremetiti planove, možda to uspije i poneki Hrvat, u prvom redu Tan Ruiwu i Andrej Gaćina.

15-30.lipnja - Kup konfederacija u Brazilu

Brazilci će imati probu za Svjetsko prvenstvo, nogomet neće biti u prvom planu već će Fifa pomno pratiti koliko su domaćini organizacijski spremni. 'Selecao', Italija, Španjolska, Urugvaj, Neymar, Pirlo, Xavi, Iniesta, Suarez, Cavani... Sve te reprezentacije i zvijezde su jamstvo da ćemo imati što vidjeti i na travnjaku.

23.srpnja - 3.kolovoza - Svjetsko prvenstvo u vaterpolu u Španjolskoj

Na posljednja dva SP-a 'barakude' su bile brončane, vrijeme je da se dođe do drugog zlata u povijesti. Ivica Tucak imat će se priliku dokazati umjesto Ratka Rudića.

10-18.kolovoza - Svjetsko prvenstvo u atletici u Moskvi

Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ivan Horvat, svi oni veliki su kandidati da nas razvesele idućeg ljeta u Rusiji.

4-22.rujna - Eurobasket u Sloveniji

Jasmin Repeša ima sjajne igrače, igraju zapažene uloge u klubovima diljem Europe, čak i euroligaškim, ali na najvećim natjecanjima uvijek podbace. Grupa nije laka, čeka nas aktualni prvak Španjolska, domaćin Slovenija, Poljska, Češka i Gruzija.

6-14.rujna - Europsko prvenstvo u odbojci u Njemačkoj i Švicarskoj

Hrvatice su se već plasirale u skupinu, a igrat će u Dresdenu. Protivnice su Ruskinje, Azerbajdžanke i kvalifikantice, Bjeloruskinje ili Slovakinje. 

7-22.prosinca - Svjetsko prvenstvo u rukometu u Srbiji

Godinu zatvaraju rukometašice, kao i 2012., i to na istom mjestu - u Srbiji. Samo, sada se ne igra Euro već SP. Hrvatska u kvalifikacijama mora proći Francuskinje.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • StjepanValjak 26.01.2013.

    Jadni gledaju kako drugi dobivaju medalje

  • albač 04.01.2013.

    Čerinu na pivota!!!!

  • ko od brda odvaljen 01.01.2013.

    Najgore će biti u ožujku i travnju jer se tada ne održava niti jedno 'veće' natjecanje. ??????????? Alo jeste normalni?? A naši protiv Srbije?? OTKAZ,OTKAZ!!!!!!!!!!!! .I. eto vam na

Komentiraj...
Vidi sve komentare