To je to što me zanima!

Najmlađi je golman u povijesti Lige prvaka: Sam sebi dao gol!

Mile Svilar s 18 godina i 52 dana stao je među stative Benfice i oborio rekord koji je dotad držao Iker Casillas. Svilar je imao vatreno kršenje, izletio je s gola u jednoj akciji i pobrao ovacije
Vidi originalni članak

Liga prvaka od ove srijede ima novoga najmlađeg golmana u knjigama rekorda. Riječ je o belgijskom Srbinu Mili Svilaru, koji je s 18 godina i 52 dana oborio rekord legendardnog Ikera Casillasa nastupivši u utakmici svoje Benfice protiv Manchester Uniteda na Stadionu svjetlosti u Lisabonu.

Casillas je za Real Madrid u utakmici protiv Olympiacosa davne 1999. nastupio s 18 godina i 117 dana. Iza njega slijede Nikolaj Mihajlov iz Levskoga (18 godina, 124 dana) te Igor Akinfejev (18 godina, 159 dana), a peto mjesto drži Adrian Šemper, koji je za Dinamo protiv Lyona prošle sezone nastupio s 18 godina i 245 dana.

Odlično je Svilar ušao u utakmicu, izbacivši u aut jednu dugu loptu glavom u letu u stilu Manuela Neuera. Činilo se kako će u 14. minuti morati napustiti igru zbog ozljede bedrenog mišića, no stisnuo je zube i ostao u igri. Zamjena mu je, valja i to spomenuti, legendarni Júlio César (38).

No sve dobro što je napravio palo je u vodu u 64. minuti. Marcus Rashford pucao je izravno iz slobodnjaka, a Svilar je bio predaleko od gola pa je, u pokušaju da je ostavi u igri, prešao s njom preko gol-crte, što je sucu pokazala gol-tehnologija. Bio je to i konačan rezultat utakmice.

Svilar je, inače, rođen u Belgiji i nastupa za njihove mlađe uzraste reprezentacije. Otac Ratko bivši je jugoslavenski reprezentativac pa, osim belgijske, posjeduje i srbijansku putovnicu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • zekica 19.10.2017.

    Dobro, imao je najbolju namjeru. Uhvatiš ju i tvoja je... boksaš ju i opet si ju dao protivniku. Iskustvo za budućnost, i to je nešto što mu nitko nikada ne može oduzeti pa makar tu cijenu platio i primljenim golom i porazom.

  • 19.10.2017.

    Hvala na informacijama o njegovom porijeklu, najbitniji dio članka :))

  • riki1980 18.10.2017.

    ideš miki srbine...vi volite rekorde

Komentiraj...
Vidi sve komentare