Obavijesti

Sport

Komentari 19

Najmlađi je golman u povijesti Lige prvaka: Sam sebi dao gol!

Najmlađi je golman u povijesti Lige prvaka: Sam sebi dao gol!
1

Mile Svilar s 18 godina i 52 dana stao je među stative Benfice i oborio rekord koji je dotad držao Iker Casillas. Svilar je imao vatreno kršenje, izletio je s gola u jednoj akciji i pobrao ovacije

VIDEO

Liga prvaka od ove srijede ima novoga najmlađeg golmana u knjigama rekorda. Riječ je o belgijskom Srbinu Mili Svilaru, koji je s 18 godina i 52 dana oborio rekord legendardnog Ikera Casillasa nastupivši u utakmici svoje Benfice protiv Manchester Uniteda na Stadionu svjetlosti u Lisabonu.

Casillas je za Real Madrid u utakmici protiv Olympiacosa davne 1999. nastupio s 18 godina i 117 dana. Iza njega slijede Nikolaj Mihajlov iz Levskoga (18 godina, 124 dana) te Igor Akinfejev (18 godina, 159 dana), a peto mjesto drži Adrian Šemper, koji je za Dinamo protiv Lyona prošle sezone nastupio s 18 godina i 245 dana.

Odlično je Svilar ušao u utakmicu, izbacivši u aut jednu dugu loptu glavom u letu u stilu Manuela Neuera. Činilo se kako će u 14. minuti morati napustiti igru zbog ozljede bedrenog mišića, no stisnuo je zube i ostao u igri. Zamjena mu je, valja i to spomenuti, legendarni Júlio César (38).

Champions League - S.L. Benfica vs Manchester United

No sve dobro što je napravio palo je u vodu u 64. minuti. Marcus Rashford pucao je izravno iz slobodnjaka, a Svilar je bio predaleko od gola pa je, u pokušaju da je ostavi u igri, prešao s njom preko gol-crte, što je sucu pokazala gol-tehnologija. Bio je to i konačan rezultat utakmice.

Champions League - S.L. Benfica vs Manchester United

Svilar je, inače, rođen u Belgiji i nastupa za njihove mlađe uzraste reprezentacije. Otac Ratko bivši je jugoslavenski reprezentativac pa, osim belgijske, posjeduje i srbijansku putovnicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića