To je to što me zanima!

Srušio Dinamo na Maksimiru, a sada potpisao: Ovo je veliki dan

Čast mi je biti danas ovdje i potpisati za prvaka. Svojom igrom i nastupima pokazat ću zahvalnost i opravdati povjerenje koje sam dobio, rekao je novi igrač Dinama Deni Jurić
Vidi originalni članak

Dinamo je doveo novog napadača. Nakon Duje Čopa koji se vratio, novi igrač Dinama od danas je i napadač Šibenika Deni Jurić (23). 

Bio je jedan od najboljih igrača Šibenika prošle sezone i čak srušio svoj novi klub na Maksimiru (2-1) u siječnju ove godine. Ukupno je zabio 11 golova i zaintrigirao čelnike Dinama koji su odmah bacili oko na njega i doveli ga. S 'modrima' je potpisao višegodišnji ugovor, ali još neće na Maksimir. Ostat će na Šubićevcu do daljnjega.

- Iznimno sam sretan i zadovoljan potpisom za Dinamo. Ovo je velik dan u mojoj karijeri jer se radi o najtrofejnijem hrvatskom nogometnom klubu. Čast mi je biti danas ovdje i potpisati za prvaka. Svojom igrom i nastupima pokazat ću zahvalnost i opravdati povjerenje koje sam dobio. Ponosan sam jer je to velika stepenica u mojoj karijeri i veselim se svemu što je ispred mene. Istina, ostajem još neko vrijeme u Šibeniku i taj period sigurno ću davati sve od sebe u dresu kluba u kojem sam zahvaljujući svojoj igri, radu i trudu dobio mogućnost da dođe do ovog velikog dana za mene - rekao je Jurić nakon potpisa ugovora.

Jurić je rođen 3. rujna 1997. u Kogarahu, predgrađu Sydneyja, prve je nogometne korake načinio u lokalnom klubu Ramsgate Rams i susjednoj momčadi sa zagrebačkim predznakom, Hurstville Zagreb. Nogometno je ipak stasao u Hrvatskoj. Igrao je u mlađim uzrastima u Sesvetama,  a bio je i član Hajduka II. gdje je skupio sedam nastupa. Priliku u prvoj momčadi nikada nije dobio pa je otišao u Solin. U jesen 2018. osvanuo je u dresu Triglava iz Kranja u prvoj slovenskoj ligi.

Nakon nove solinske epizode zaigrao je za Rudeš u kojem je u 17 utakmica postigao 10 pogodaka. Posebno je zablistao u Šibeniku koji je prošle sezone bio jedno od najugodnijih iznenađenja Prve HNL.

Jurić je u mlađim uzrastima nosio dres dviju reprezentacija: u kategoriji U-19 igrao je za Hrvatsku, a u uzrastu U-23 za Australiju. Njegov šest godina stariji brat Tomi Jurić također je napadač, u Hrvatskoj je igrao za Trnje, Sesvete, Lokomotivu i Inter Zaprešić, trenutačno je član Adelaide Uniteda i bivši je dugogodišnji australski reprezentativac.
 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Nogometni.fanatik 01.07.2021.

    ce moci igrati za repku ipak je hrvat

  • Franjo Jelec 01.07.2021.

    Super.Dobar igrac a cujem i Dinamovac.Takvi nam trebaju.

  • šta reći 30.06.2021.

    dinamo trenutno ima 6 napadača,malo previše?

Komentiraj...
Vidi sve komentare