To je to što me zanima!

Stadion Man. Cityja postat će 'poligon' za trening medicinara

'Građani' su se ponudili, a britanska je vlada prihvatila ponudu te će Etihad stadion postati mjesto za trening i planiranje strategije medicinske službe u borbi protiv korona virusa
Vidi originalni članak

Dok se zagrebačka i splitska Arena te mnoge dvorane diljem hrvatske pripremaju za mogući prihvat pacijenata oboljelih od korona virusa, u Engleskoj se jedan od najmodernijih sportskih objekata pretvara u strateški i trening kamp u borbi protiv 'nevidljivog protivnika'. 

Etihad stadion i njegov kompleks Manchester City dao je na raspolaganje britanskom NHS-u (National Health Service), a nije to prvi put da 'građani' u humanitarne svrhe iskorištavaju svoj stadion. Već su 2017. godine služili kao utočište nakon bombaškog napada u Manchesteru. 

Podsjetimo, navijači Manchester Cityja i gradskog rivala Manchester Uniteda ujedinili su se i u borbi protiv korona virusa donirali 100.000 funti za kupnju namirnica potrebitima. Nogomet je u Engleskoj, kao i u većini Europe, stao te još nije poznato kad će se nastaviti pa su Britanci svoje velebna sportska zdanja odlučili iskoristiti za zdravstvo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare