Sport

Komentari 0

Stadion Man. Cityja postat će 'poligon' za trening medicinara

Stadion Man. Cityja postat će 'poligon' za trening medicinara

'Građani' su se ponudili, a britanska je vlada prihvatila ponudu te će Etihad stadion postati mjesto za trening i planiranje strategije medicinske službe u borbi protiv korona virusa

Dok se zagrebačka i splitska Arena te mnoge dvorane diljem hrvatske pripremaju za mogući prihvat pacijenata oboljelih od korona virusa, u Engleskoj se jedan od najmodernijih sportskih objekata pretvara u strateški i trening kamp u borbi protiv 'nevidljivog protivnika'. 

Etihad stadion i njegov kompleks Manchester City dao je na raspolaganje britanskom NHS-u (National Health Service), a nije to prvi put da 'građani' u humanitarne svrhe iskorištavaju svoj stadion. Već su 2017. godine služili kao utočište nakon bombaškog napada u Manchesteru. 

Podsjetimo, navijači Manchester Cityja i gradskog rivala Manchester Uniteda ujedinili su se i u borbi protiv korona virusa donirali 100.000 funti za kupnju namirnica potrebitima. Nogomet je u Engleskoj, kao i u većini Europe, stao te još nije poznato kad će se nastaviti pa su Britanci svoje velebna sportska zdanja odlučili iskoristiti za zdravstvo.

Najčitaniji članci