To je to što me zanima!

Stopere rolam, bodove skoram: Livaja skinuo Hajdukov rekord!

Do utakmice s Istrom, Livaja je bio izjednačen sa Zlatkom Vujovićem koji je u sezoni 1984./1985. zabio 25 golova, a s nova dva gola oborio je i rekord Lea Lemešića (26 golova) star 87 godina
Vidi originalni članak

Marko Livaja u subotnjoj je pobjedi nad Istrom u 35. kolu HT Prve lige s dva nova gola došao do brojke od 27 ligaških pogodaka, od čega je 12 zabio s bijele točke, i tako osigurao mjesto u Hajdukovoj povijesti!

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, do utakmice s Istrom, Livaja je bio izjednačen sa Zlatkom Vujovićem koji je u sezoni 1984./1985. zabio 25 golova, a s nova dva gola oborio je i rekord Lea Lemešića (26 golova) star 87 godina! No, taj podatak treba uzeti s rezervom. Naime, kako se klubovi godinu ranije nisu mogli dogovoriti oko formata natjecanja, odigrale su se 1934. godine kvalifikacije, u kojima je Lemešić zabio 8 golova, a onda u prvenstvu 1935. još 18, ukupno dakle 26. 

Hajduk je s tri boda zadržao san o osvajanju naslova, koji može biti ugašen u nedjelju na Šubićevcu, a Hajdukova 'desetka' već je osigurala titulu najboljeg topnika lige budući da je prvi pratitelj Josip Drmić suspendiran do kraja prvenstva.

DVOJBENA SITUACIJA ANKETA Što mislite, je li Lovrić opravdano svirao penal za Bile?

Kako god, Livaji ta nagrada neće previše značiti ako Hajduk ne osvoji barem jedan trofej. U ovom su trenutku izglednije šanse da će 'bili' podići 'Rabuzinovo sunce', no dok je Dean Računica na klupi Šibenika, u Splitu će vjerovati da Hajduk može i do naslova prvaka Hrvatske.

- Da sam znao da ću ovoliko golova zabiti, oženio bi se i prije - rekao je Livaja za Novu TV nakon derbija na Rujevici. Nekoliko dana ranije oženio je dugogodišnju djevojku Iris.

KROVIJEVA BAKA MARKA 'Filip mi je obećao dati gol ako dođem na utakmicu. I dao ga je'

Svi golovi Livaje u prvenstvu u sezoni 2021./2022.:

 

 

Idi na 24sata

Komentari 346

  • 1950 🔴🔵 15.05.2022.

    Živio Marko Livaja, a dušmani mu lizali .aja!!! 🔴🔵

  • Vozzdra 15.05.2022.

    "stopere rolam"....tebe nije stid ovo napisati za tipa koji je 3/4 golova dao iz penala? Bravo

  • Nap* 15.05.2022.

    Kako se usouhali dinamovi navijaci da se nije sudilo bilo bi kme ukralo pokralo ovako jos vece plakanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare