Obavijesti

Sport

Komentari 783

Hajduk u kaotičnoj utakmici iz dva penala okrenuo Istru pa ostao u utrci za naslov prvaka

Hajduk u kaotičnoj utakmici iz dva penala okrenuo Istru pa ostao u utrci za naslov prvaka

Težak kiks stopera Hajduka ponudio je Istri vodstvo. Uslijedio je penal koji su suci dugo provjeravali samo da bi Istra, potom, ostala s deset igrača. Hajduk je iskoristio novi penal pa zabio i treći te nastavio bitku za HNL

Nogometaši Hajduka zadržali su izglede za osvajanje naslova prvaka Hrvatske, prvog nakon 2005. godine, 3-1 (1-1) domaćom pobjedom protiv Istre 1961 u susretu pretposljednjeg, 35. kola.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Navijači Hajduka na Rujevici VIDEO

Neopterećeni gosti iz Pule poveli su preko Mahmouda Abdallahija (15), ali Hajduk je preokrenuo s dva gola Marka Livaje (45+2-11m, 51-11m) iz kaznenih udaraca, da bi konačni rezultat postavio Filip Krovinović (54).

Na gotovo ispunjenom Poljudu igrači Hajduka su ušli u utakmicu s pristupom "lako ćemo" što im se obilo o glavu u 15. minuti kada je Mahmoud presjekao dodavanje Eleza za Ferra na sredini igrališta, sjurio se prema kaznenom prostoru i svladao Kalinića.

Hajduk i Istra susreli se u 35. kolu 1. HNL

Niti primljeni pogodak nije probudio Hajduk koji u prvih pola sata nije odigrao niti jednu smislenu akciju, štoviše gosti su još dva puta zaprijetili mogućim povećanjem prednosti.

Ipak, u samoj završnici prvog poluvremena sve se promijenilo, sudac Lovrić je nakon više od pet minuta konzultacija s VAR-om i pregledavanja snimke ustanovio kako je "sendvič" u kojemu se našao Ljubičić između gostujućeg vratara Majkića i stopera Perkovića na rubu peterca podložan najstrožoj kazni, a siguran izvođač bio je najbolji strijelac prvenstva Livaja. Samo dvije minute potom Lovrić je i isključio Mahmouda dodijelivši mu drugi žuti karton jer je procijenio kako je s leđa startao na Lovrencsicsa.

Hajduk i Istra susreli se u 35. kolu 1. HNL

Početkom drugog poluvremena Caseres je neoprezno u svom kaznenom prostoru povukao Grgića pa je Hajduk dobio još jedan kazneni udarac kojega je Livaja realizirao za 2-1, a u 53. minuti već je bilo 3-1. Livaja je lijepo ostavio loptu za udarac s ruba kaznenog prostora Krovinoviću, a veznjak "bijelih" je pogodio sam donji lijevi kut.

Hajduk i Istra susreli se u 35. kolu 1. HNL

Ovom pobjedom Hajduk je stigao do 72 boda, jednog manje od vodećeg Dinama, koji u nedjelju gostuje kod Šibenika, te je i dalje u igri za osvajanje naslova. No, za to im je potrebno da Dinamo u nedjelju ne pobijedi na Šubićevcu. U tom slučaju o prvaku bi se odlučivalo u izravnom dvoboju Dinama i Hajduka u posljednjem kolu u Zagrebu. No, ako Dinamo pobijedi, već će u nedjelju osigurati naslov, pa će derbi u posljednjem kolu biti revijalnog karaktera.

Istra 1961 je sigurna deveta sa 28 bodova, četiri manje od osmog Šibenika, a osam više od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
35. kolo HNL-a 19:05 sati , Stadion Poljud, Split
Hajduk
Livaja 45+1' (p), 51' (p) Krovinović 54'
3 : 1
Istra
Mahmoud 15'
Sortiranje događaja

KRAJ SUSRETA NA POLJUDU!

Hajduk je teško izborenom pobjedom stigao na samo bod do Dinama (73). Sada se čeka rasplet sutrašnjeg susreta u Šibeniku gdje 'plavi' mogu postati prvaci ako pobijede.

Ako ne, odlučivat će se u derbiju posljednje kolo.

90+5'

BRILJANTNA OBRANA KALINIĆA!

Perković je odlično prevario sve braniče Hajduka, dobro se izvukao pa glavom nakon kornera opasno zaprijetio. Pucao je snažno, ali Kalinić je izvanrednom reakcijom loptu odbio u stativu i spasio Hajduk novog pogotka.

Igrat će se još četiri minute nadoknade.

87'

Biuk je pobjegao Galilei, bio je to sjajan solo prodor nakon oduzete lopte na sredini terena. Ali krilni napadač 'bilih' nije dobru akciju uspio pretvoriti u pogodak. Pucao je pored gola.

85'

Četverostruka promjena kod Istre. Izašli su Hujber, Beljo, Mlinar i Caseres, a ušli Kapitanović, Ivančić, Desio i Moura.

Komentari 783