To je to što me zanima!

Strahonja o krivoj liniji: VAR-u vjerujem, a penal za Rijeku je trebao vidjeti sudac na terenu

Patrik Kolarić odlično je odsudio derbi iako je postavio visoke kriterije. Strahonja je jedinu zamjerku imao kod dosuđivanja penala i situacije dok se čekalo izvođenje
Vidi originalni članak

Utakmicom između Dinama i Istre završeno je 11. kolo HNL-a. Kolo je obilježio jadranski derbi u kojem je slavila Rijeka. Utakmicu je odlučio penal, a Mario Strahonja u emisiji Stadion komentirao je suđenje Patrika Kolarića na toj utakmici.

- Pustio je čvrstu igru, igrači su prihvatili taj kriterij. Podigao je vrlo visoku ljestvicu i držao je na najvišoj razini. Kada držite taj ritam često možete pogriješiti, a u ovoj utakmici je propustio dvije situacije koje je mogao kazniti žutim kartonom, ali je utakmicu vodio vrlo dobro. Igrači su ga uvažavali - rekao je Strahonja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Jedinu zamjerku je imao kod dosuđivanja penala:

SAŽETAK IZ MAKSIMIRA VIDEO Neočekivani junaci zabili prvijence za Dinamo protiv Istre

- Ovakve situacije može sam dosuditi. Evidentno je da se radilo o igranju rukom. Krovinovića je lopta iznenadila, ali ruka je bila dovoljno otvorena do proširi obujam tijela. VAR  je dobro reagirao i pronašao jedno ispravno rješenje.

Prilikom izvođenja penala došlo je do naguravanja između igrača kada je Šarlija uzeo loptu u ruke s bijele točke.

- To će morati dobro proučiti. Kada je lopta na bijeloj točki nema je tko dirati. Tenzije utakmice skaču, morate biti oprezni, niti jedan igrač ne smije dirati loptu, igrač koji je grunuo Šarliju isto zaslužuje žuti karton.

OKRZNUO I HAJDUK I DINAMO Ivković: Kao da se oprostio Luka Modrić. Ako Livaja misli što je napisao, nije se trebao povući

Nakon utakmice Lokomotive i Gorice puno se pričalo o poništenom golu Gorice u posljednjim trenucima utakmice. U VAR sobi povukli su jako čudne linije, ali Strahonja tu nije vidio ništa sporno.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vjerujemo VAR sobi, izgleda da su to napravili dobro - kratko je odgovorio Strahonja. 

 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • czczczcz 09.10.2023.

    Ako je UEFA,a HNS prihvatio sva pravila vezana uz prekršaje,var,kao i sve vezano uz igru ,nadoknada vremena,kako sudac Kolarić uz podršku strahonje mijenjati pravila i dizati razinu prekršaja na višu razinu.Prvi primjer,Livaja udara igrača rijeke laktom,viša razina,sudac stavi loptu na njemu točku,uzima je Šarlija,viša razina,djidji dva puta gazi igrača rijeke po gležnju ,viša razina,čistih 5 žutih nije dato igračima Hajduka zbog više razine suca Kolarića,zar to nije pogodovanje.Kolarić gleda kako lopta udara krovinovića u ruku i ne reagira,viša razina.Još je naj gore kad ti dovedu na javnu Tv čovjeka koji sam ne zna pravila i priča što mu se zapovjedi.Čisti gol Gorici poništen očito iz više razine povlačenja crta.postojili li netko normalan i razuman koji će ovakve maknuti sa javne Tv,ili je i tu viša razina

  • MatijaKezele 09.10.2023.

    Nadam se da će ovaj klošar letit iz studija, kako može reć da vjeruje varu, a svi vidimo da je gol regularan? I on je povuko neku crtu čudnu isto.

  • czczczcz 09.10.2023.

    Nije mi jasno da čovjek nema svoje ja,nego mora govoriti kako drugi žele.Dali gospodin ,ekspert strahonja ima samo poštovanje?Svi su vidjeli da je Kolarić loše sudio,očit penal nije dosudio,a bio 3 metra udaljen od događanja.Zatim koji su to viši kriteriji u prekršajima ako su donesena stroga pravila.Pet igrača Hajduka je trebalo dobiti žuti,teži prekršaji,uzimanje lopte za bijele točke,pa samo kod nas sudac može mijenjati pravila za to ih i nema u EU i svijetu.Poništen gol Gorice je čista krađa,vjeruješ varu,sramota da HRT dopušta ovakve komentatore na javnoj Tv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare