To je to što me zanima!

Strahonja: Oršićev gol? Čini se da nije bio korner za Dinamo. A Osijek je trebao imati čisti penal

Svi pitaju ima li prednosti kod kaznenih udaraca. Nema osim u iznimnim situacijama kada je izgledna situacija za postizanje gola, kao što je bila ovdje i to je bio ključan faktor za puštanje prednosti, rekao je Strahonja za penal Hajduka
Vidi originalni članak

Sucu Joviću nije bilo lako, bila je to izuzetno teška utakmica koju je pokušao držati u ravnoteži, ali usprkos previdima generalno je dobro sudio, rekao je sudački ekspert Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion.

POGLEDAJTE SLAVLJE VIDEO Ludnica u Osijeku! Bjelica iz petnih žila poveo pjesmu, uz pizzu se orilo: 'Osijek, aleeee' REAKCIJE IZ VRTA Bjelica: Ovakav spretan gol je nagrada za sve tijekom derbija; Tomić: Išli smo na pobjedu, ali...

A najveći se previd na utakmici Osijeka i Rijeke (1-0) dogodio u 42. minuti kada je u duelu s Caktašem u kaznenom prostoru stoper Rijeke Krešić igrao rukom. Jović nije svirao kazneni udarac nakon provjere VAR-a.

- VAR soba ispravno je postupila i pozvala suca koji je uvidio da to nije igranje rukom, ali radi se o čistoj nadlaktici i to je pogreška suca - rekao je Strahonja te prokomentirao tri prekršaja igrača Rijeke Čestića koji je dobio jedan žuti karton.

- Prvi jest za opomenu. Drugi nije bio za opomenu, nije bio za drugi žuti karton. Međutim, dogodio se previd kod trećeg prekršaja, ušao je s laktom u skoku u protivničkog igrača i to je za žuti karton pa i isključujući.

Opravdan penal za Hajduk

Na utakmici Dinama i Gorice (2-1) bilo je nekoliko spornih situacija. U 50. minuti Suk je loptu Ivanušeca zaustavio rukom u kaznenom prostoru.

- Ali dogodilo se uslijed prvog bloka nogom, dok je ruka bila potporna. Da je bila u zraku, bilo bi kažnjivo - objasnio je Strahonja.

FAVORITI ZA NASLOV Zagrepčani na Oršićev pogon: Dinamovci se još od Tottenhama nisu toliko veselili jednom golu!

U 89. minuti Oršić je zabio gol za pobjedu nakon udarca iz kuta, ali taj udarac domaćini nisu ni trebali izvesti, suprotno onome što je dosudila sudačka trojka na čelu sa sucem Belom.

- Dojam je da je u onoj gužvi igrač Dinama izbacio loptu izvan granica igrališta. Ne možemo tvrditi 100 posto, ali takav je dojam po snimci. U ovoj situaciji VAR ne smije pomoći.

Sudac Čuljak, pak, dobro je odradio posao na Poljudu gdje je kod Hajduka gostovao Slaven Belupo (3-1). Isključenje gostujućeg Boseca, kaže Strahonja, bilo je opravdano, kao i kazneni udarac za Hajduk, kada je golman Slavena srušio Čolinu.

KOMENTAR Hajdukov 'Dream team' gazi i kad nije kompletan, a Valdas je i nakon 10 utakmica neporažen! REAKCIJE TRENERA Zekić iskren nakon poraza: Ma, ne bi nam ni Messi pomogao... Valdas na hrvatskom: HŽV!

- Svi pitaju ima li prednosti kod kaznenih udaraca. Nema osim u iznimnim situacijama kada je izgledna situacija za postizanje gola, kao što je bila ovdje i to je bio ključan faktor za puštanje prednosti - rekao je Strahonja.

Idi na 24sata

Komentari 306

  • Kegla💪🏻 15.02.2022.

    Ti strahonja nemas pojma

  • ivocr77777777 15.02.2022.

    zar u hr ne postoji normalan sudački ekspert koji smije javno iznijeti pogreske sudaca a ne ovako u svakom kolu  desetak kardninalnih gresaka a po strahonji suci sude za 10,zato ih imamo 0 na međunarodnoj sceni

  • ivocr77777777 15.02.2022.

    goricu redovno kradu,a črnko u izvršnom odboru hns i ne smije rjeć progovoriti,kustićev potrčko

Komentiraj...
Vidi sve komentare