Obavijesti

Sport

Komentari 122

Zekić iskren nakon poraza: Ma, ne bi nam ni Messi pomogao... Valdas na hrvatskom: HŽV!

Zekić iskren nakon poraza: Ma, ne bi nam ni Messi pomogao... Valdas na hrvatskom: HŽV!
5

Privilegija je raditi ovdje jer ovaj klub svima znači jako puno i sretan sam što sam u mogućnosti kazati na hrvatskom "Hajduk živi vječno", rekao je Dambrauskas nakon pobjede protiv Slavena

VIDEO

Uoči utakmice Hajduka i Slaven Belupa publika je na Poljudu pljeskom pozdravila Zorana Zekića koji je ne tako davno izjavio kako je protiv kazne 'bilima' prema kojoj su trebali proslaviti 111. rođendan pred praznim tribinama, a uoči utakmice je sve začinio izjavom "Ivane, vrime je" aludirajući na želju navijače Hajduka da se Ivan Perišić vrati na Poljud i pomogne u borbi za naslov prvaka. 

Pokretanje videa...

Nikola Kalinić vratio se u Hajduk: Igrao sam za velikane, ali ovo je poseban trenutak VIDEO

- Čestitam Hajduku rođendan, a mi smo se ponašali kao pravi gosti, baš tako smo i izgledali. Ne mogu biti zadovoljan igrom, jedino rezultatom jer je moglo biti i gore - kazao je Zekić a na pitanje o pljesku i izjavama odgovorio: 

- Malo sam pokušao maknuti nervozu kod svojih igrača, ali očito nisam uspio. Ovo je bila najgora utakmica od kad sam došao u Koprivnicu, ali ne želim time umanjiti kvalitetu i dobru igru Hajduka koji je bio rastrčan i opasan. Fantastična atmosfera bi kod mladih ljudi morala pobuditi neke druge osjećaje, a ne strah. Kako smo izgledali, ne bi nam danas ni Messi pomogao, dva i pol puta smo prošli centar. Falio nam je Krstanović, ali nije nama jedan igrač danas loše odigrao, nego njih 7-8. A kad je tako, onda se trener mora kod kuće umiti i razmisliti što i kako dalje.

Riječ je nakon trenera Slavena dobio i Valdas Dambrauskas. Latvijac je ostao neporažen u 10. službenoj utakmici (osam pobjeda i dvije neriješene) na klupi Hajduka. 

- Želio bih čestitati rođendan klubu i svima koji su vezani uz klub, pa i vama novinarima koji ga pratite, igračima, stožeru, radnicima u klubu, Torcidi, svim Dalmatincima... Privilegija je raditi ovdje jer ovaj klub svima znači jako puno i sretan sam što sam u mogućnosti kazati na hrvatskom "Hajduk živi vječno" - rekao je trener Hajduka pa nastavio:

Hajdukov 'Dream team' gazi i kad nije kompletan, a Valdas je i nakon 10 utakmica neporažen!
Hajdukov 'Dream team' gazi i kad nije kompletan, a Valdas  je i nakon 10 utakmica neporažen!

- Utakmica je bila jako važna, željeli smo pokloniti pobjedu navijačima, nitko ne bi razumio da smo danas u ovakvoj atmosferi podbacili. Dali smo sve od sebe, pobjeda nikad nije bila u pitanju. Analizirat ćemo početak drugog poluvremena, imali su jedan udarac iz kojeg su zabili i to moramo spriječiti. Morali smo biti i bolji u napadu, bolje realizirati prilike, ali tri boda su tu, koncentracija je na svaku sljedeću utakmicu. Igramo protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice i moramo skupljati bodove.

Sahiti je odigrao odlično na Krovinovićevom mjestu?

- Istina, bila mu je ovo najbolja utakmica od kad sam ja tu. Svaki trener mora igračima naći najbolju poziciju. Znali smo da je Slaven opasan, našli smo načina kako ih zaustaviti, a Sahiti je jedan od igrača koji je odigrao važnu ulogu.

Split: Utakmica Hajduk - Slaven Belupo na dan obilježavanja 111. godina Hajduka

Čolina je danas odigrao odličnu utakmicu nakon dugo vremena?

- Imamo više od 20 igrača i kako svaki od njih radi i gura onog drugoga, stvara probleme meni kao trenera, koga uvrstiti. To je dobro za mene, za klub, i za navijače, pokazuje nam da idemo u pravo smjeru, da smo snažni. Ali mi smo dobri koliko dobro odigramo svaku sljedeću utakmicu. Moramo zadržati ovaj nivo i nastaviti napredovati.

Članovi Hajduka do rođendana srušili rekord: Više od 43.000!
Članovi Hajduka do rođendana srušili rekord: Više od 43.000!

Kako komentirate pogrešku Eleza kod gola?

- Uvijek se dogodi pogreška, nemoguće je odigrati utakmicu bez da ti protivnik zapuca na gol. Mi smo danas zapucali 22 puta, protivnik tri i samo jedan u okvir. Dosta je zadataka trojice pozadi, ne samo u obrani nego i u gradnji napada. U Šibeniku nismo bili dobri u tom segmentu, u Gorici je bilo bolje, dana je opet bilo bolje... Moramo i dalje učiti iz pogrešaka, moramo rasti iz utakmice u utakmicu, jer ovo što pokazujemo sada neće biti dovoljno za ciljeve koji su pred nama. 

Napokon ste se pomakli na ljestvici, je li to motivacija za dalje?

- Najbolja je motivacija pun stadion kao danas. Navijači osjećaju gdje idemo, ovo jedinstvo u teškim i dobrim vremenima nas nadahnjuje. Još je 14 utakmica pred nama, idemo dalje po nove pobjede - zaključio je Dambrauskas.

Split: Utakmica Hajduk - Slaven Belupo na dan obilježavanja 111. godina Hajduka

- Moram čestitati Hajduku 111. rođendan. Hvala Bogu dobro smo igrali, dobili smo. Nije bitno tko je zabio, sretan sam zbog gola, ali sretniji jer smo dobili. Zaslužena pobjeda. Sretan sam zbog toga i nadam se da ćemo nastaviti ovako - rekao je nakon pobjede Hajduka strijelac prvog gola Emir Sahiti pa nastavio:

- Moram zahvaliti Kaliniću za asistenciju. Dao mi je baš dobru loptu, sretan sam zbog toga i nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama. Kako sam se snašao na poziciji Krovinovića? Igrao sam 'osmicu' u B momčadi, znam što tu treba raditi i objasnio mi je trener što je danas najbolje za našu igru. Moramo zaboraviti ovu utakmicu, a pripremiti za Dragovoljac. Nadam se da ćemo tamo uzeti tri boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao