To je to što me zanima!

Strašan nokaut Povjetkina! Dva puta bio u nokdaunu, a onda je sjeo aperkat na bradu Whytea

Veliko iznenađenje dogodilo se u Londonu! Nakon što je dva puta bio na podu u četvrtoj rundi, nevjerojatni Aleksander Povjetkin (40) strašnim je aperkatom nokautirao Dilliana Whytea (32) i uzeo mu interim WBC titulu
Vidi originalni članak

Govorio je svjetski boksački prvak Anthony Joshua (30) da je Aleksander Povjetkin (40) još 'gladan' te da 12. pobjeda zaredom za Dilliana Whytea (32) neće nikako biti laka, a na kraju je pobjeda otišla u - Rusiju! I to sa stilom. Pokazao je Povjetkin staru školu, nakon što ga je četiri runde nadboksao Dillian Whyte, samo je sijevnulo u petoj rundi za 'laku noć'!

BRUTALNI HRVAT 'Divljak' gazi sve pred sobom: Alen Babić nokautirao Wintersa

Odlična eskivaža u lijevu stranu i zatim je desni aperkat sjeo direktno u bradu britanskog prvaka kojemu se 'srušio sistem' te se više nije mogao podići. Sudac je prekinuo borbu jer je Dillian skoro ispao iz ringa, a veliko slavlje moglo je početi u kutu Povjetkina koji je prekinuo Whyteov niz od 11 uzastopnih pobjeda, ali i uzeo interim titulu prvaka po WBC kategoriji.

Dogodio se Whyteu - Tony Ferguson! Jer što reći, čekao je britanski borac na priliku za ujedinjenje privremene i 'prave' titule teške kategorije po WBC-u, kao što je Tony Ferguson čekao Khabiba Nurmagomedova u lakoj kategoriji UFC-a, ali je prihvatio borbu s Gaethjeom. Justin je uništio Tonyja te ga izbacio iz utrke za titulu baš kao što je to Povjetkin napravio Whyteu koji sad neće dočekati meč protiv Tysona Furyja.

POGLEDAJTE VIDEO: Alen Babić na treningu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ono što smo gledali u prve dvije runde meča bila je čisto ispitivanje snaga s jedne i druge strane u kojoj je malo bolji bio Whyte. Zatim je u nastavku britanski boksač preuzeo kontrolu i nakon odličnih serija u trećoj rundi, nastavio i u četvrtoj gdje nakon minute šalje Povjetkina na pod. Oporavio se Rus tijekom brojanja, ali je do kraja runde još jednom završio na podu. 

A onda - šok! Na početku pete runde odlično je taktički odigrao Povjetkin, dočekao spuštanje Whytea u koljenima i plasirao bombu od aperkata pri čemu je Dillian ostao bez svijesti. Sad je Rus obavezni izazivač Tysona Furyja, ali tko zna što će se dogoditi. Možda ovo iskusni Eddie Hearn samo iskoristi za još lakše dogovaranje borbe Fury - Joshua. 

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Bilo je ovo pravo iznenađenje u glavnoj borbi večeri, a na undercardu je nastupio naš Alen Babić i nevjerojatnim nokautom u drugoj rundi protiv Shawndella Wintersa i došao do četvrte pobjede nokautom zaredom te najavio veliki ulazak u TOP100. No, njegov kolega i sparing partner Dillian Whyte nije bio te sreće.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • SlucajniOdabir 23.08.2020.

    Nisam znao da je aperkat lijevom rukom zapravo desni aperkat. Kad ga je potrefio lijevom u bradu ovom se po ocima vidjelo da slijede tvornicke postavke.

  • dejanos 23.08.2020.

    ....lijevi aperkat

  • Sasa555 23.08.2020.

    Djaba ti sve kad imas slabu bradu

Komentiraj...
Vidi sve komentare