Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Divljak' gazi sve pred sobom: Alen Babić nokautirao Wintersa

'Divljak' gazi sve pred sobom: Alen Babić nokautirao Wintersa

Za hrvatskog boksača sada slijede samo dobre stvari. Pobjeda na priredbi u organizaciji Matchroom Boxinga, trenutno najveće boksačke promotorske kuće na svijetu, donijet će mu veliki skok u karijeri

VIDEO

Alen Babić nokautirao je Shawndella Wintersa u drugoj rundi i tako ispunio obećanje da će Amerikanca uspavati prije Josepha Parkera (5. runda op. a.)! U Brentwoodu, kao jedan od uvodnih mečeva boksačkog spektakla između Dilliana Whytea i Aleksandera Povjetkina, ostvario je četvrtu pobjedu nokautom u četvrtom profesionalnom meču.

POGLEDAJTE VIDEO: Babić na treningu

Pokretanje videa...

Alen Babić trenira 01:00

- Ako pobijedi ozbiljnog protivnika kao što je Shwandell Winters, Babić će i službeno postati jedan od najboljih svjetskih boksačkih prospekata - rekao je promotor Eddie Hearn uoči meča.

Babić je u najvažniji meč dosadašnje karijere krenuo agresivno kao i uvijek, zauzeo sredinu ringa i vrlo brzo uhvatio tempo. Sjajno je radio, eskivirao, napadao tijelo prije nego je vezao udarce u glavu, a jedan napad poslao je Wintersa na pod već u prvoj rundi. Sjajno je sjela ljevica i sudac je Amerikancu morao brojati.

'Savage' je nastavio tempo i u drugoj rundi prije nego je jednom serijom zahvatio Wintersa, boksač iz Chicaga je pao na pod, a sudac je odmah prekinuo meč pa je Babić slavio tehničkim nokautom.

Babić u meču karijere: Nemojte trepnuti, propustit ćete nokaut
Babić u meču karijere: Nemojte trepnuti, propustit ćete nokaut

Za hrvatskog boksača sada slijede samo dobre stvari. Uvjerljiva pobjeda nokautom na priredbi u organizaciji Matchroom Boxinga, trenutno najveće boksačke promotorske kuće na svijetu, donijet će mu veliki skok u karijeri i ubrzo bi ga nakon ovakvog naleta mogli gledati s nekim od najboljih svjetskih teškaša.

Moj brat Dillian Whyte

Inače, Babić je proteklih tjedana proveo u kampu kod jednog od najboljih svjetskih teškaša Dilliana Whytea. Sjajna skupina boksača sastala se u Portugalu gdje su se tijekom Covid prekida pripremali za nadolazeće mečeve.

Kako je i sam rekao, Babić je s Whyteom odboksao preko 50 rundi i bio mu je glavni sparing partner za meč s Aleksanderom Povjetkinom te je istaknuo da je trenutno u najboljoj formi karijere. Teškaški dvojac je još i ranije razvio poslovno-prijateljski odnos, Whyte je Babiću menadžer i brine mu za karijeru.

Hrvatski boksač imao je sjajnu amatersku boksačku karijeru u kojoj je odradio preko 100 mečeva u kojima je skupljao iskustvo prije nego se otisnuo u profesionalne vode. Vodi ga najpoznatiji hrvatski boksački trener Leonardo Pijetraj, a krasi ga 'starinski' boksački stil ruske škole. Uzor mu je Joe Fraizer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži