To je to što me zanima!

Studentica, koja je svjetska prvakinja u tri sporta, a sad u četvrtom može postati europska

Lucija Bilobrk ušla je u finale boksačkog EP-a u Beogradu: Planiram obraniti sve titule, završiti Fakultet sanitarnog inženjerstva, ali i završiti tečaj za trenericu
Vidi originalni članak

Svi su suci bili jednoglasni: Lucija Bilobrk (25) bila je bolja od domaće predstavnice i u Beogradu u polufinalu Europskog prvenstva, pobijedila je srpsku boksačicu Elmu Hajrović te će se u nedjelju boriti za zlato.

I dok je olimpijac Gabrijel Veočić i došao na EP kao jedan od favorita za zlato, Lucija je mnoge iznenadila. Iako je ta djevojka već bila i - svjetska prvakinja. Ali u drugom sportu: kikboksu. Prošle je godine u Portugalu osvojila zlato u K1 iznad 70 kg, i to joj je treće svjetsko zlato u toj kategoriji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lucija je i višestruka državna prvakinja u kikboksu, tajlandskom boksu, savateu te boksu, a osim u kikboksu, svjetska je i europska prvakinja u tajlandskom boksu te svjetska prvakinja u savateu! A sada može postati boksačka prvakinja Europe.

- S 10, 11 godina trenirala sam rukomet i za vrijeme pauze od treninga, išla sam sa sestrom u teretanu. Gledajući njezine kikboksačke treninge, borilačke priredbe te mečeve na televiziji, taj me sport počeo zanimati. Pa mi je tijekom jednog vježbanja u teretani trener prišao i ponudio da odradim jedan kikboksački trening. I već mjesec dana nakon toga osvojila sam broncu na Prvenstvu Hrvatske! Privukao me taj osjećaj adrenalina i individualnosti - ispričala je Lucija prije pola godine za Dalmaciju danas.

Slomila je nožni prst i šaku na dva mjesta.

- Svaki sport nosi nekakvu dozu opasnosti, ali uz kontinuirane treninge i dobru pripremu, smanjujete mogućnost ozljeda.

Lucija je studentica Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. Proglasili su je najboljom sportašicom Splita za 2018., godinu kasnije je postala i Splitski pupoljak.

- Najveća podrška su mi obitelj, prijatelji i treneri. Očevo prisustvo na mojim borbama mi uvelike znači zato što mi je on uzor, otac i najbolji prijatelj. On me poznaje najbolje i tu je od mojih prvih mečeva, gdje mi je stajao u kutu s trenerom, do danas gdje je u prvim redovima tribina. Naravno, tu su mama i seka, ali one ne podnose baš najbolje moje mečeve, ipak ostaju kod kuće i čekaju pozive i planiraju dočeke - rekla je i zaključila:

- Planiram obraniti sve titule, završiti Fakultet sanitarnog inženjerstva, ali i završiti tečaj za trenericu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Lunatic23 27.04.2024.

    to je sve zapravo jedan sport..čuj tri sporta

  • Kažemštamislim7 27.04.2024.

    Draga fantastična curo sanitarnim inžinjerstvom teško da ćeš se baviti kao i tvoji kolege sa zdravstvenog veleučilišta/sveučilišta jer ne možete do stažiranja. Izađite na ulice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare