To je to što me zanima!

Subašić se oprašta od nogometa

Čovjek čije su obrane oduševljavale Hrvatsku na putu do ruskog srebra 2018. nakon nešto manje od dvije sezone od povratka među bijele odlučio je reći zbogom profesionalnoj karijeri u 39. godini
Vidi originalni članak

Emotivno je Danijelu Subašiću bilo na finalu Kupa na Rujevici. Iako nije igrao, bivši reprezentativni golman, heroj pohoda na rusko srebro 2018., proslavio je treći pokal Rabuzinova sunca i baš je njemu kapetan Marko Livaja prvome predao trofej da ga podigne pred navijačima, a sin Antonio dobio je zlatnu medalju.

- Hrvoje Ćustić, Hrvoje Ćustić - skandirala je Torcida i pozdravila Zadranina koji je teško mogao zaustaviti suze.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Subašić, koji će u listopadu napuniti 39 godina, prelomio je: u nedjeljnoj utakmici protiv Šibenika na Poljudu (17 sati) oprostit će se od nogometa. Hoće li braniti i koliko, još nije poznato.

Dobri duh Hajdukove svlačionice, koji se u rujnu 2021. vratio nakon više od godinu dana pauze od isteka ugovora s Monacom kao zamjena za ozlijeđenog Josipa Posavca, branio je za bijele u drugom mandatu u šest utakmica (četiri u HNL-u, dvije u Kupu), posljednji put u veljači prošle godine u porazu od Rijeke na Poljudu 3-1. Ukupno je nastupio 132 puta.

Nekadašnji najbolji golman francuske lige i prvak s Monacom 2016/17. reći će zbogom nogometu dva dana nakon što to u Varaždinu u dresu Lokomotive napravi njegov kolega iz srebrne generacije Josip Pivarić (34).

A svečarskoj atmosferi na Poljudu pridonijet će i 100. nastup Marka Livaje za Hajduk. On čeka kaznu HNS-a zbog pjevanja neprimjerene pjesme u finalu Kupa, ali će je, izgledno je, doznati tek nakon završetka sezone HNL-a.

"Pozivamo sve navijače, članove i pretplatnike, sponzore i prijatelje kluba i sve kojima je bila boja u srcu da napune poljudske tribine do posljednjeg mjesta. Svi u bijelim majicama dođimo ispratiti staru i zaželjeti momčadi i klubu puno sreće u novoj sezoni. Jer Hajduk je ono što nas čini sretnim, bez obzira što radili i gdje se nalazili", poručili su iz Hajduka u pozivu na utakmicu.

Karijera Danijela Subašića:

Idi na 24sata

Komentari 26

  • DomagojVK 26.05.2023.

    Znaci mozes biti svjetski golman, igrat polufinale LP, osvajat sve i svasta al kad dodes u svoje leglo onda proradi onaj najgori dio tebe i useres sve..Svaka cast za sve u repki al razocaran sam sto nije uveo reda malo u svlacionicu kmecavaca..

  • Kegla💪🏻 26.05.2023.

    Davno se on oprostio

  • RedDoor 26.05.2023.

    Legendo, hvala ti na svemu i uživaj dalje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare