Sport

Komentari 26

Subašić se oprašta od nogometa

Subašić se oprašta od nogometa

Čovjek čije su obrane oduševljavale Hrvatsku na putu do ruskog srebra 2018. nakon nešto manje od dvije sezone od povratka među bijele odlučio je reći zbogom profesionalnoj karijeri u 39. godini

Emotivno je Danijelu Subašiću bilo na finalu Kupa na Rujevici. Iako nije igrao, bivši reprezentativni golman, heroj pohoda na rusko srebro 2018., proslavio je treći pokal Rabuzinova sunca i baš je njemu kapetan Marko Livaja prvome predao trofej da ga podigne pred navijačima, a sin Antonio dobio je zlatnu medalju.

- Hrvoje Ćustić, Hrvoje Ćustić - skandirala je Torcida i pozdravila Zadranina koji je teško mogao zaustaviti suze.

Subašić, koji će u listopadu napuniti 39 godina, prelomio je: u nedjeljnoj utakmici protiv Šibenika na Poljudu (17 sati) oprostit će se od nogometa. Hoće li braniti i koliko, još nije poznato.

Dobri duh Hajdukove svlačionice, koji se u rujnu 2021. vratio nakon više od godinu dana pauze od isteka ugovora s Monacom kao zamjena za ozlijeđenog Josipa Posavca, branio je za bijele u drugom mandatu u šest utakmica (četiri u HNL-u, dvije u Kupu), posljednji put u veljači prošle godine u porazu od Rijeke na Poljudu 3-1. Ukupno je nastupio 132 puta.

Zagreb:  Hajduk i Lokomotiva odigrali 3:3 uz dva autogola Hajduka

Nekadašnji najbolji golman francuske lige i prvak s Monacom 2016/17. reći će zbogom nogometu dva dana nakon što to u Varaždinu u dresu Lokomotive napravi njegov kolega iz srebrne generacije Josip Pivarić (34).

A svečarskoj atmosferi na Poljudu pridonijet će i 100. nastup Marka Livaje za Hajduk. On čeka kaznu HNS-a zbog pjevanja neprimjerene pjesme u finalu Kupa, ali će je, izgledno je, doznati tek nakon završetka sezone HNL-a.

Hajduk osvojio 32. izdanje Hrvatskog nogometnog kupa

"Pozivamo sve navijače, članove i pretplatnike, sponzore i prijatelje kluba i sve kojima je bila boja u srcu da napune poljudske tribine do posljednjeg mjesta. Svi u bijelim majicama dođimo ispratiti staru i zaželjeti momčadi i klubu puno sreće u novoj sezoni. Jer Hajduk je ono što nas čini sretnim, bez obzira što radili i gdje se nalazili", poručili su iz Hajduka u pozivu na utakmicu.

Karijera Danijela Subašića: