To je to što me zanima!

Sudac nije mogao vjerovati što je Schweini tražio kod penala...

Viktor Kassai dvaput je pitao njemačkog kapetana je li siguran u to što je izabrao nakon bacanja novčića. Schweinsteiger je iznenadio i kapetana Italije Gianluigija Buffona. Upalilo je...
Vidi originalni članak

Nijemci su pobijedili Talijane i prije nego su penali počeli. 

Bastian Schweinsteiger zaigrao je psihološku igricu, a u čudu je ostavio glavnog suca Viktora Kassaija kao i kapetana Italije Gianluigija Buffona.

Njemačka i Italija odigrali su 1-1 u regularnih 90 minuta i još dodatnih pola sata u produžecima u četvrtfinalu Eura. Penali su odlučivali o polufinalistu. Sudac je pozvao kapetane, Schweinsteigera i Buffona na centar te je bacio novčić."Are you sure?"

Schweinsteiger je pogodio i dobio je pravo izabrati stranu.

Izabrao je pucati na gol iza kojeg su bili talijanski navijači. Kassai ga je dvaput pitao je li siguran, a nakon što je od njemačkog kapetana dobio potvrdan odgovor, obavijestio je sve da će se penali pucati ispred tribine s navijačima "azzurra".

Schweini je pobijedio i u drugom bacanju novčića i prepustio je Talijanima da pucaju prvi što je također pomalo neobično. U takvim situacijama kapetani obično biraju da njihova momčad puca prva kako bi suigračima smanjili pritisak.

Kod Talijana Simone Zaza prebacio je gol, Pelle je pucao kraj gola, a Bonucciju i Darmianu udarce je obranio Manuel Neuer.

Schweinstegier je mogao i ranije osigurati prolazak Njemačkoj, ali kapetan je u petoj seriji pucao preko gola. Buffon je obranio Mülleru, a Özil je pogodio stativu.

Najgori njemački penali u 34 godine

Njemačka je prvi put izbacila Italiju na velikim natjecanjima. Njemački igrači promašili su više penala u 10 minuta nego u posljednje 34 godine.

Naime, Nijemci su od 1982. do utakmice u Bordeauxu pogodili 18 od 18 penala u raspucavanjima. Promašaji protiv Italije nisu ih koštali jer su suparnici bili još lošiji.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Prki600 03.07.2016.

    Meni je čudno da niti jedan hebeni link ne radi u ovom članku. Ustvari ovdje mi to nije čudno. Ispričavam se što spominjem.

  • Yebator 03.07.2016.

    tekma za spavanje

  • jack07 03.07.2016.

    Švajni u zadnjih godinu dana samo doma zabija

Komentiraj...
Vidi sve komentare