Obavijesti

Sport

Komentari 38

Sudac nije mogao vjerovati što je Schweini tražio kod penala...

Sudac nije mogao vjerovati što je Schweini tražio kod penala...
1

Viktor Kassai dvaput je pitao njemačkog kapetana je li siguran u to što je izabrao nakon bacanja novčića. Schweinsteiger je iznenadio i kapetana Italije Gianluigija Buffona. Upalilo je...

VIDEO

Nijemci su pobijedili Talijane i prije nego su penali počeli. 

Bastian Schweinsteiger zaigrao je psihološku igricu, a u čudu je ostavio glavnog suca Viktora Kassaija kao i kapetana Italije Gianluigija Buffona.

Njemačka i Italija odigrali su 1-1 u regularnih 90 minuta i još dodatnih pola sata u produžecima u četvrtfinalu Eura. Penali su odlučivali o polufinalistu. Sudac je pozvao kapetane, Schweinsteigera i Buffona na centar te je bacio novčić."Are you sure?"

Schweinsteiger je pogodio i dobio je pravo izabrati stranu.

Izabrao je pucati na gol iza kojeg su bili talijanski navijači. Kassai ga je dvaput pitao je li siguran, a nakon što je od njemačkog kapetana dobio potvrdan odgovor, obavijestio je sve da će se penali pucati ispred tribine s navijačima "azzurra".

Schweini je pobijedio i u drugom bacanju novčića i prepustio je Talijanima da pucaju prvi što je također pomalo neobično. U takvim situacijama kapetani obično biraju da njihova momčad puca prva kako bi suigračima smanjili pritisak.

Kod Talijana Simone Zaza prebacio je gol, Pelle je pucao kraj gola, a Bonucciju i Darmianu udarce je obranio Manuel Neuer.

Schweinstegier je mogao i ranije osigurati prolazak Njemačkoj, ali kapetan je u petoj seriji pucao preko gola. Buffon je obranio Mülleru, a Özil je pogodio stativu.

Najgori njemački penali u 34 godine

Njemačka je prvi put izbacila Italiju na velikim natjecanjima. Njemački igrači promašili su više penala u 10 minuta nego u posljednje 34 godine.

Naime, Nijemci su od 1982. do utakmice u Bordeauxu pogodili 18 od 18 penala u raspucavanjima. Promašaji protiv Italije nisu ih koštali jer su suparnici bili još lošiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna