To je to što me zanima!

Sudačka komisija presudila: Greška, to je penal za Dinamo

Duel Jovičića i Lauritsena u kaznenom prostoru sudac nije okarakterizirao kao kazneni udarac za Dinamo. Komisija se složila, evo nakon tri puna dana, da je to bila pogreška suca u 78. minuti
Vidi originalni članak

Tri dana nakon završetka 32. kola HNL-a svoj je pravorijek o sudačkim odlukama donijela i Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza. 

OKO SOKOLOVO Strahonja dao sud o penalima: Za Dinamo je bio evidentan, a za Hajduk i Osijek nema govora

Najviše je polemike izazvala odluka suca Zdenka Lovrića na utakmici Gorice i Dinama (0-1), kada duel Jovičića i Lauritsena u kaznenom prostoru nije okarakterizirao kao kazneni udarac za goste. Komisija se složila, evo nakon tri puna dana, da je to bila pogreška suca u 78. minuti.

LOVRIĆ VJEROVAO VAR SOBI ANKETA Je li Dinamo oštećen za kazneni udarac protiv Gorice?

"Dosuđeni izravni slobodni udarac u korist obrane zbog kažnjive igre rukom napadača Dinama neispravna je odluka suca utakmice. KNS HNS-a nakon analize predmetnog izazova smatra da sudac utakmice nije prepoznao prekršaj povlačenja braniča Gorice koji prethodi odluci suca te da je sudac propustio ispravno interpretirati PNI-e XIV i dosuditi kazneni udarac", stoji u objašnjenju.

Zamjerili su također i odluku Tihomira Pejina na utakmici Hrvatskog dragovoljca i Šibenika (3-1), odnosno kazneni udarac koji je svirao za domaćine u 36. minuti.

"Dosuđeni kazneni udarac nakon intervencije VAR suca neispravna je odluka. Položaj ruke braniča Šibenika pogođene loptom razmatranjima PNI-e smatra se prirodnim položajem ruke. KNS-HNS-a intervenciju VAR suca smatra neopravdanom, neočekivanom, a interpretaciju pravila “kažnjive igre rukom“ suca utakmice tijekom OFR pregleda snimke neispravnom."

Greškom su okarakterizirali i situaciju iz 31. kola u Šibeniku gdje je gostovao Slaven Belupo. Patrik Kolarić nije, smatraju, trebao dosuditi kazneni udarac za goste u 50. minuti.

"Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka. Položaj i kretnja ruke braniča Šibenika pogođene loptom od “suigrača“ (vratara) razmatranjima PNI-e smatra se prirodnim položajem i prirodnom kretnjom ruke. KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neopravdanom, neočekivanom, a interpretaciju pravila “kažnjive igre rukom“ suca utakmice tijekom OFR pregleda snimke neispravnom."

Idi na 24sata

Komentari 24

  • ^crni jack 28.04.2022.

    pa to su sve sitni lopovčići , nemreju ništa poomoči jer naš svemoguči sve kontrolira sa brda ukazanjahahaha DINAMO PRVAK

  • crni77777777 27.04.2022.

    pa zar beusan -navijac hajduka nije rekao da nije bio penal

  • Tovarske P...e * 27.04.2022.

    Naravno da je bil penal,ali guraju ajduga na silu,ali opet nebudu uspjeli

Komentiraj...
Vidi sve komentare