Obavijesti

Sport

Komentari 155

Strahonja dao sud o penalima: Za Dinamo je bio evidentan, a za Hajduk i Osijek nema govora

Strahonja dao sud o penalima: Za Dinamo je bio evidentan, a za Hajduk i Osijek nema govora

Sudac je bio dobro pozicioniran, lopta je igrača Slavena prvo pogodila u trbuh, napavila rotaciju, a njegova ruka nije bila odvojena od tijela - objasnio je Strahonja situaciju iz Koprivnice

VIDEO

Mario Zebec sudio je vrlo dobro gledamo li ključne situacije koje je procijenio na osnovu prve impresije, rekao je Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion komentirajući suđenje na utakmici Rijeke i Osijeka (3-1).

U 17. minuti Rijeka je dobila kazneni udarac, u čemu, smatra Strahonja, ništa nije sporno.

- Igrač Osijeka svjesno je išao rukom na loptu. Instinktivna reakcija koji možda i nije to svjesno napravio, ali je napravio - objasnio je Strahonja.

Čerin oduševio na novoj poziciji, 'lokos' iz sjene hit-igrač lige
Čerin oduševio na novoj poziciji, 'lokos' iz sjene hit-igrač lige
Čačićev govor trgnuo 'modre': Ivanušec otkrio što im je rekao
Čačićev govor trgnuo 'modre': Ivanušec otkrio što im je rekao

Potvrdio je da je gol Drmića u 43. minuti opravdano poništen zbog zaleđa, dok za njega nije bilo elemenata za kazneni udarac Osijeku nakon starta za Kleinheisleru u 56. minuti.

- Sudac je bio vrlo dobro postavljen i procijenio je da to nije kažnjivo. Nije bilo gaženja i treba pohvaliti i suca i VAR sobu. Sad, je li to bilo za žuti karton igraču Osijeka, granično je - rekao je Strahonja potvrdivši i da je drugi gol Drmića opravdano poništen u 76. minuti.

- Izvrsna reakcija VAR sobe, pomoćni sudac nije bio najspremniji, pozicija mu je bila vrlo loša, a lopta je bila, dojma smo, minimalno u pokretu.

Dinamo je u Velikoj Gorici stavio ruku i pol na novi naslov prvaka pobijedivši Goricu 1-0. Ademi je zabio u završnici, a mogli su gosti imati priliku za vodstvo i nešto ranije kada je u 78. minuti Jovičić povlačio Lauritsena. Sudac Lovrić nije se oglasio.

- To je bio evidentan kazneni udarac, vidimo kontinuirano povlačenje rukom i to je jasna i očigledna pogreška. VAR soba trebala je dati sucu drugu priliku - komentirao je Strahonja.

Hajduk je kiksao u Koprivnici odigravši 0-0 sa Slaven Belupom. U 86. minuti Marina je zaustavio Krovinovića, a već je imao žuti karton.

- Taj prekršaj nije bio za žuti, lopta je išla prema granicama igrališta i to nije prekršaj iz kategorije za žuti karton.

U istoj minuti dogodila se i sumnjiva situacija u kaznenom prostoru domaćina kada je Mlakarova lopta pogodila igrača Slavena.

- Sudac je bio dobro pozicioniran, lopta je igrača Slavena prvo pogodila u trbuh, napravila rotaciju, a njegova ruka nije bila odvojena od tijela - objasnio je Strahonja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov