To je to što me zanima!

Šuker: Liga 10 pun je pogodak, nema razloga mijenjati sustav

Proširivanje lige nije opcija ni u drugim zemljama. Protočnost između liga sastavni je dio europskog modela sporta i to moramo čuvati, rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker
Vidi originalni članak

Liga 10 pokazala se kao pun pogodak i ostat ćemo vjerni tom formatu u budućnosti, rekao je uoči ovotjedne sjednice izvršnog odbora predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

POGLEDAJTE VIDEO: Skupština HNS-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je svjetski doprvak, imamo dva predstavnika u Ligi prvaka, mladi igrači dobro se razvijaju, praktički u svakom kolu imamo barem jedan derbi i nema razloga da proširujemo ligu i razvodnjavamo kvalitetu. Moramo razmišljati o budućnosti našeg nogometa, o EP-u 2024., o SP-u 2026., a Liga 10 najbolji je put. Uostalom, proširivanje lige nije opcija ni u drugim zemljama. Protočnost između liga sastavni je dio europskog modela sporta i to moramo čuvati.

Hrvatski nogomet, dakle, neće u zahvate promjene sustava, međutim, trenutno je najveći izazov i pitanje kako završiti tekuću sezonu do kraja. Sutra bi, pak, trebala stići potvrda da će se opet zaigrati 30. svibnja.

POBIJEDIO GA KRPAN Osječani izabrali najboljih 11 u povijesti kluba, Šukera nigdje...

- Naš je trenutni cilj učiniti sve što možemo da uspješno završimo HT Prvu ligu. Želimo to iz sportskih razloga, ali i zato što želimo poslati poruku ohrabrenja hrvatskoj javnosti - povratak nogometa sigurno bi bio sjajan znak da smo se vratili "normalnom" životu. Zdravlje svih aktera na prvom nam je mjestu, stoga blisko surađujemo sa Stožerom civilne zaštite RH te svaki korak povratka nogometu pažljivo planiramo upravo sukladno preporukama Stožera i Vlade RH. Povratak treninzima bio je važan prvi korak, a sada pažljivo idemo dalje, poštujući sve smjernice struke kojoj zahvaljujem na velikom doprinosu u uspješnoj hrvatskoj borbi s korona virusom dosad.

I liječnik reprezentacije Zoran Bahtijarević, ujedno i dopredsjednik Medicinske komisije pod Uefom, smatra da optimizam za nastavak itekako postoji.

- Najveće teškoće imat će zemlje koje su najteže pogođene ovom zarazom. Hrvatska nije među njima, kod nas su brojke male i zato će povratak sigurno biti lakši, rekao je dr. Bahtijarević za Novu TV, prenosi HNTV pa nastavio:

O UTAKMICI HRVATSKE I ARGENTINE 'Šuker i Maradona bili su se dogovorili, zato je završilo 0-0'

Ako o nogometu govorimo samo kao o igri, onda su šanse da se igrači zaraze minimalne. Nijemci su napravili istraživanje i došli su do zaključka da se igrači u razmaku manjem od jednog metra nalaze tijekom utakmice prosječno samo 18 sekundi. Najdulji takav kontakt jednog igrača trajao je tri minute. Kao što znamo, da bi opasnost od zaraze postojala, takav bi kontakt trebao trajati dulje od 15 minuta. Bojimo se svlačionica gdje u zatvorenom prostori boravi mnogo ljudi. Osim toga, igrači nakon utakmice moraju doći doma i družiti se sa svojim obiteljima. To je potencijalni rizik. O tome moramo misliti u trenutku kada odlučimo krenuti s nogometom.

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 05.05.2020.

    Kopija Austrijske lige, tamo igraju preko 30 g. ovaj sistem sa 10 klubova !! Sano sto je tamo ekonomija jaca i svi klubovi imaju gotovo iste sanse !! Naravno ni jedan klub savez ne izdvaja, bi jedan klub nema drugu momcad u istom takmicenju, ni jedan klub ne upravlja savezom, ni nedan klub nema udrugu sudaca na platnoj listi !!

  • hyndaii 05.05.2020.

    Tako je Šuki.Oni koje ne mogu do titule neka osnuju svoju ligu.I onda bi bilo gusto jer ih svi mrze.O kome ja to?Zna se.

  • NIKE 05.05.2020.

    Predsjednik za čijeg je mandata država otišla skroz do finala SP-a, bilo komu drago ili ne ali uspješan je i kao igrač i kao predsjednik saveza, također se zna uvući u š**** UEFA-inom osoblju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare