To je to što me zanima!

Suspendirali su stadion Poljud!

Povjerenstvo je odluku donijelo na temelju zapisnika utakmice i izvješća časnika za sigurnost s utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama
Vidi originalni članak

Nakon pobjede Dinama protiv Hajduka (0-1) na Poljudu je na teren upala Torcida, a nakon toga su se neredi nastavili po Splitu. Dan nakon incidenta javio se i Hrvatski nogometni savez i suspendirao stadion Poljud, a to znači da se na stadionu ne mogu odigravati utakmice do odluke o kazni. Ona će vjerojatno biti donesena sljedeći tjedan, jer ovaj vikend Hajduk gostuje na Rujevici. Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

Povjerenstvo za natjecanje SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa donijelo je odluku o suspenziji Gradskog stadiona Poljud za odigravanje svih utakmica seniorske momčadi HNK Hajduk do konačne odluke Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza.

BEZ PANIKE VIDEO Torcida je upala na teren, igrači Dinama bježali. A Petko? On je lagano otišao do tunela...

Povjerenstvo je odluku donijelo na temelju zapisnika utakmice i izvješća časnika za sigurnost s utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama, odnosno članka 66. stavak 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Torcida upala na teren

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uvidom u zapisnik i izvještaj sa spomenute utakmice časnika za sigurnost utvrđeno je da je minutu nakon završetka iste došlo do neovlaštenog ulaska dijela domaćih navijača sa sjeverne tribine na teren i sukoba istih s policijskim službenicima, a izgredi su nastavljeni i poslije spomenutog incidenta, na tribinama i u široj zoni stadiona, čime su se stekli uvjeti iz članka 66. stavak 4. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

O svemu je progovorio i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić koji se u izlaganju dotaknuo igre na terenu, ali i svega što se događalo nakon utakmice te prvi put oštro osudio Torcidu.

- To nije Hajduk, to nije Split, tako se ne pomaže klubu, zbog njih su se gledatelji, žene i djeca osjećali nesigurno na Poljudu, Hajduk to ne smije dopustiti, neću dopustiti da itko bude u strahu na stadionu, samo zbog pribranosti policije nije došlo do većih nereda - rekao je čelni čovjek 'bilih'.

NAKON NEREDA Torcida objavila video iz serije 'Velo misto': 'Ubit će nas, Duje! Kako smo igrali, zaslužili smo'

Do kraja sezone Hajduk kod kuće igra još u 30. kolu protiv Osijeka (14. travnja), 32. kolu protiv Rudeša (27. travnja), u 33. kolu protiv Varaždina (5. svibnja) te 35. kolu protiv Gorice (18. svibnja). U međuvremenu Hajduk još nije doznao za kazne utakmica protiv Lokomotive prije reprezentativne stanke u HNL-u, kao i subotnjeg prvenstvenog derbija protiv Dinama.

Idi na 24sata

Komentari 182

  • A711 08.04.2024.

    Dođeš s djecom na utakmicu da te napadne krezubi narkomanski nakot, ti se braniš, gurneš ga ili udariš, on padne ko drek čelenkom na beton, crkne i eto te u zatvoru!! Radi čega??? Nečijeg izroda

  • PUN KO BROD 05.04.2024.

    Torcida, to su naša dica,......dobar odgoj, kakvi roditelji takva i dica

  • netko iz 2 mase 05.04.2024.

    rješenje je SPALIT CILI SPLIT I OKOLICU

Komentiraj...
Vidi sve komentare