To je to što me zanima!

'Šutalo i Pongračić bit će novi stoperski par u reprezentaciji!'

Dario Šimić u poznatom talijanskom sportskom listu Gazzetta dello Sport predstavio je Boška Šutala, nedavno pojačanje Atalante iz Osijeka i usporedio ga sa sobom prije 20-ak godina
Vidi originalni članak

Gian Piero Gasperini (62), trener Atalante, u tišini grada teško pogođenog korona virusom (prebolio ju je i sam Gasperini) slaže taktiku za nastavak sezone u Serie A i Ligi prvaka, gdje je "božica" došla do četvrtfinala.

Važnu riječ u crno-plavima imaju i dvojica Hrvata, aktualni reprezentativac, veznjak Mario Pašalić (25), i talentirani stoper Boško Šutalo (20), koji je u Atalanti od siječnja.

POGLEDAJTE VIDEO: Mario Pašalić u Bergamu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako još nije debitirao za prvu momčad zbog ozljede gležnja, velika su očekivanja od njega. Uostalom, nisu uzalud zbog njega platili Osijeku pet milijuna eura odštete.

Biranim je riječima o njemu govorio bivši reprezentativac Dario Šimić (44) koji je i sam u ranim 20-ima preselio u Italiju. Dres zagrebačke Croatije 1999. zamijenio je onim milanskog Intera.

- Šutalo točno zna kamo želi stići i čini sve da i dođe tamo: ima karakter, mentalitet, pouzdanost i osobnost. A tu su i fizičke karakteristike, visina i snaga. U igri jedan na jedan zna biti agresivan i čvrst i koristiti prednost, baš kako Gasperini želi - rekao je Šimić za Gazzettu dello Sport.

VELIKA ISPOVIJEST Pašalićev trener: Vodio sam utakmicu, a imao sam koronu. Pogledajte kako sam izgledao

- Želi napadati, savršen je kao srednji branič u formaciji s tri natrag, ali igrao je i beka u liniji s četvoricom, kao i ja u Interu. Igrao sam s Cordobom i Blancom, ali i na krilu kad su me trebali - dodao je.

Šutalo je aktualni U-21 reprezentativac, bio je i u selekcijama do 16, 18 i 19 godina, a Šimić ne dvoji da će uskoro i u A vrstu. Zajedno s još jednim stoperom o kojemu posljednjih dana bruji sportska javnost u Hrvatskoj.

- S Marinom Pongračićem (22) mogao bi činiti budući stoperski par Hrvatske koji će naslijediti Vidu (31) i Lovrena (30). Atalanta će mu pomoći da ubrza stvar - jasan je Šimić.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • digger 05.06.2020.

    A kako ti to znaš da ce biti?

  • Samarsa 05.06.2020.

    Ma nadam se da će uspijeti, nadam se da neće biti kao Jedvaj, Coric, Balic itd sve mladi igrači koji u Serie A nisu prošli slavno.

  • komentator__Luka 04.06.2020.

    nadam se da će biti.......lovren i vida polako odlaze a već niti sad nisu tako pouzdani kao prije, pogotovo vida, on je bio najsigurniji a sad je dosta lošiji, nakon svjetskog..........tu je i ćaleta car koji može biti uz njih kao 3., a ostalo ništa što bi bilo za reprezentaciju kvalitetom za sad

Komentiraj...
Vidi sve komentare