Sport

Komentari 9

'Šutalo i Pongračić bit će novi stoperski par u reprezentaciji!'

'Šutalo i Pongračić bit će novi stoperski par u reprezentaciji!'

Dario Šimić u poznatom talijanskom sportskom listu Gazzetta dello Sport predstavio je Boška Šutala, nedavno pojačanje Atalante iz Osijeka i usporedio ga sa sobom prije 20-ak godina

Gian Piero Gasperini (62), trener Atalante, u tišini grada teško pogođenog korona virusom (prebolio ju je i sam Gasperini) slaže taktiku za nastavak sezone u Serie A i Ligi prvaka, gdje je "božica" došla do četvrtfinala.

Važnu riječ u crno-plavima imaju i dvojica Hrvata, aktualni reprezentativac, veznjak Mario Pašalić (25), i talentirani stoper Boško Šutalo (20), koji je u Atalanti od siječnja.

POGLEDAJTE VIDEO: Mario Pašalić u Bergamu

Iako još nije debitirao za prvu momčad zbog ozljede gležnja, velika su očekivanja od njega. Uostalom, nisu uzalud zbog njega platili Osijeku pet milijuna eura odštete.

Biranim je riječima o njemu govorio bivši reprezentativac Dario Šimić (44) koji je i sam u ranim 20-ima preselio u Italiju. Dres zagrebačke Croatije 1999. zamijenio je onim milanskog Intera.

- Šutalo točno zna kamo želi stići i čini sve da i dođe tamo: ima karakter, mentalitet, pouzdanost i osobnost. A tu su i fizičke karakteristike, visina i snaga. U igri jedan na jedan zna biti agresivan i čvrst i koristiti prednost, baš kako Gasperini želi - rekao je Šimić za Gazzettu dello Sport.

- Želi napadati, savršen je kao srednji branič u formaciji s tri natrag, ali igrao je i beka u liniji s četvoricom, kao i ja u Interu. Igrao sam s Cordobom i Blancom, ali i na krilu kad su me trebali - dodao je.

Šutalo je aktualni U-21 reprezentativac, bio je i u selekcijama do 16, 18 i 19 godina, a Šimić ne dvoji da će uskoro i u A vrstu. Zajedno s još jednim stoperom o kojemu posljednjih dana bruji sportska javnost u Hrvatskoj.

- S Marinom Pongračićem (22) mogao bi činiti budući stoperski par Hrvatske koji će naslijediti Vidu (31) i Lovrena (30). Atalanta će mu pomoći da ubrza stvar - jasan je Šimić.

Najčitaniji članci