To je to što me zanima!

Suze na Maracani: Nogomet se opet igra, tuga ostaje zauvijek

Jučer je Flamengo prvi put zaigrao nakon požara u klupskoj Akademiji u kojem su poginula desetorica nogometaša iz klupskog podmlatka, djeca u dobi od 14 do 16 godina. Tuga tragedije još uvijek razdire brazilska srca
Vidi originalni članak

Sinoć je odigran najveći derbi brazilskog nogometa, glasoviti 'Fla-Flu'. Flamengo protiv Fluminensea. Trebalo se igrati prije tjedan dana, ali noć uoči derbija Brazil i cijeli nogometni svijet potresla je stravična tragedija.

Požar u novoj zgradi Flamengove Akademije na spavanju je zatekao djecu iz klupskog podmlatka, živote je izgubilo desetoro djece u dobi od 14 do 16 godina. Nogomet se jučer opet igrao. Tuga će ostati zauvijek.

Maracana je bila prepuna. Navijača, tuge za ugašenim dječjim životima i suza koje nitko nije mogao zaustaviti.

Nogometaši obje momčadi na travnjak legendarnog stadiona izašli su s transparentom na kojem su bila nasmijana lica tragično preminulih mladih Flamengovih nogometaša, na tribinama su i navijači držali deset transparenata sa likovima desetorice poginulih. Minuta šutnje i - bol. Tuga koju ništa ne može otjerati.

Završilo je pobjedom gostiju (jedini pogodak dao je Luciano u zadnjoj minuto sudačke nadoknade) no ovoga puta i vatrenim je Brazilcima rezultat bio nevažan. Mora se nastaviti živjeti pa je Maracana opet otvorila svoja vrata i upalila svoja svjetla, ali nije se igralo za golove i bodove. Igralo se u počast djeci koje više nema.

Preživjeloga Cauana Emanuela na tribinama Maracane grlio je brazilski izbornik Tite, a nakon derbija održana je misa zadušnica na kojoj su se svi poklonili žrtvama. Flamengov predsjednik Rodolfo Landim bio je na koljenima u molitvi za dječje duše.

Uzrok požara u Akademiji 'Ninho do Urubu' u zapadnim dijelu Rio de Janeira najvjerojatnije su bile električne instalacije tj. kratki spoj koji je zapalio prvu iskru iz koje je nastao požar sa stravičnim posljedicama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 16.02.2019.

    Strašno nešto...kako uopće igrati nakon ovakvog nečega...djeco počivajte u miru RIP!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare