Obavijesti

Sport

Komentari 2

Suze na Maracani: Nogomet se opet igra, tuga ostaje zauvijek

Suze na Maracani: Nogomet se opet igra, tuga ostaje zauvijek
6

Jučer je Flamengo prvi put zaigrao nakon požara u klupskoj Akademiji u kojem su poginula desetorica nogometaša iz klupskog podmlatka, djeca u dobi od 14 do 16 godina. Tuga tragedije još uvijek razdire brazilska srca

VIDEO

Sinoć je odigran najveći derbi brazilskog nogometa, glasoviti 'Fla-Flu'. Flamengo protiv Fluminensea. Trebalo se igrati prije tjedan dana, ali noć uoči derbija Brazil i cijeli nogometni svijet potresla je stravična tragedija.

Požar u novoj zgradi Flamengove Akademije na spavanju je zatekao djecu iz klupskog podmlatka, živote je izgubilo desetoro djece u dobi od 14 do 16 godina. Nogomet se jučer opet igrao. Tuga će ostati zauvijek.

Soccer - Taca Guanabara semi-final - Flamengo v Fluminense

Maracana je bila prepuna. Navijača, tuge za ugašenim dječjim životima i suza koje nitko nije mogao zaustaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nogometaši obje momčadi na travnjak legendarnog stadiona izašli su s transparentom na kojem su bila nasmijana lica tragično preminulih mladih Flamengovih nogometaša, na tribinama su i navijači držali deset transparenata sa likovima desetorice poginulih. Minuta šutnje i - bol. Tuga koju ništa ne može otjerati.

Soccer - Taca Guanabara semi-final - Flamengo v Fluminense

Završilo je pobjedom gostiju (jedini pogodak dao je Luciano u zadnjoj minuto sudačke nadoknade) no ovoga puta i vatrenim je Brazilcima rezultat bio nevažan. Mora se nastaviti živjeti pa je Maracana opet otvorila svoja vrata i upalila svoja svjetla, ali nije se igralo za golove i bodove. Igralo se u počast djeci koje više nema.

Soccer - Taca Guanabara semi-final - Flamengo v Fluminense

Preživjeloga Cauana Emanuela na tribinama Maracane grlio je brazilski izbornik Tite, a nakon derbija održana je misa zadušnica na kojoj su se svi poklonili žrtvama. Flamengov predsjednik Rodolfo Landim bio je na koljenima u molitvi za dječje duše.

Rodolfo Landim, President of Flamengo, attends a mass in tribute to fire victims at Flamengo

Uzrok požara u Akademiji 'Ninho do Urubu' u zapadnim dijelu Rio de Janeira najvjerojatnije su bile električne instalacije tj. kratki spoj koji je zapalio prvu iskru iz koje je nastao požar sa stravičnim posljedicama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu