To je to što me zanima!

'Taj udarac mi je najdraži dio karijere, samo da sam ga jače'

I na terenu i van njega Eric Cantona nikoga nije ostavljao ravnodušnim. No udarac navijača kopačkom nitko nije očekivao. Četvrt stoljeća kasnije, Cantona ga se prisjeća kao najdražeg dijela karijere
Vidi originalni članak

U Selhurst Parku prije nešto više od 25 godina, Eric Cantona je poletio  u publiku. Francuz jegotovo nokautirao navijača Crystal Palacea. Kopačkom ga je udario u prsa, a sada 53-godišnji Cantona ne žali ni za čim. Dobro, gotovo ni za čim. 

Legenda Manchester Uniteda Eric Cantona žali samo za jednim u potezu koji je šokirao nogometni svijet - kung-fu udarcem navijača. Cantona smatra 'Trebao sam ga udariti jače', rekao je u nekoliko navrata kontroverzni nogometaš.

- Najbolji trenutak moje karijere? Imam ih puno, ali najdraži mi je onaj kada sam udario huligana. Samo što to nisam učinio dovoljno jako, trebao sam ga udariti jače. Bila je to drama, a ja sam bio glumac. Radim stvari ozbiljno bez da sebe shvaćam ozbiljno  - ispričao je Cantona.

Bio je to daleki siječanj 1995, a navijač Crystal Palacea bio je Matthew Simmons. Francuz je prvotno osuđen na dva tjedna zatvora, ali je nakon žalbe kažnjen sa 120 sati društveno korisnog rada koji su uključivali i treniranje djece u Unitedovoj akademiji, ali je zaradio i suspenziju iz nogometa dugu čak osam mjeseci.

- Kada galebi lete za ribarima, čine to jer misle da će im sardine biti bačene u more. Hvala vam - rekao je kratko na presici nakon kazne.

Inače, Cantona je zabio 82 gola za Manchester United, osvojio je ligu četiri puta, a dva puta dvostruku krunu. Bio je u 'glavnoj ulozi' najuspješnijeg razdoblja Uniteda. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Julius_Cezar_ 14.04.2020.

    ostao je ravnodusan kad je naletio na vinnia

  • matanmatin 14.04.2020.

    Prava igračina

  • Redovan 13.04.2020.

    "Slavi" se njegov napad na navijača i on je faca... Da je to pod identičnim uvjetima napravio npr. Bellamy danas bi pričali o divljaku kojeg bi trebalo zauvijek maknuti iz nogometa. Kao npr. slučaj Materazzi - Zidane, na svakoj utakmici ima provokacija, ali ne mogu vjerovat kako su tu Zidanea praktički proglasili borcem za pravdu, a Materazzia najvećom šugom nogometa... Eh šta marketing i novinari rade, tj.kako kontroliraju svjetonazor većine...

Komentiraj...
Vidi sve komentare