Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Taj udarac mi je najdraži dio karijere, samo da sam ga jače'

'Taj udarac mi je najdraži dio karijere, samo da sam ga jače'
6

I na terenu i van njega Eric Cantona nikoga nije ostavljao ravnodušnim. No udarac navijača kopačkom nitko nije očekivao. Četvrt stoljeća kasnije, Cantona ga se prisjeća kao najdražeg dijela karijere

VIDEO

U Selhurst Parku prije nešto više od 25 godina, Eric Cantona je poletio  u publiku. Francuz jegotovo nokautirao navijača Crystal Palacea. Kopačkom ga je udario u prsa, a sada 53-godišnji Cantona ne žali ni za čim. Dobro, gotovo ni za čim. 

Legenda Manchester Uniteda Eric Cantona žali samo za jednim u potezu koji je šokirao nogometni svijet - kung-fu udarcem navijača. Cantona smatra 'Trebao sam ga udariti jače', rekao je u nekoliko navrata kontroverzni nogometaš.

- Najbolji trenutak moje karijere? Imam ih puno, ali najdraži mi je onaj kada sam udario huligana. Samo što to nisam učinio dovoljno jako, trebao sam ga udariti jače. Bila je to drama, a ja sam bio glumac. Radim stvari ozbiljno bez da sebe shvaćam ozbiljno  - ispričao je Cantona.

Bio je to daleki siječanj 1995, a navijač Crystal Palacea bio je Matthew Simmons. Francuz je prvotno osuđen na dva tjedna zatvora, ali je nakon žalbe kažnjen sa 120 sati društveno korisnog rada koji su uključivali i treniranje djece u Unitedovoj akademiji, ali je zaradio i suspenziju iz nogometa dugu čak osam mjeseci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FILE PHOTO: Manchester United

- Kada galebi lete za ribarima, čine to jer misle da će im sardine biti bačene u more. Hvala vam - rekao je kratko na presici nakon kazne.

Inače, Cantona je zabio 82 gola za Manchester United, osvojio je ligu četiri puta, a dva puta dvostruku krunu. Bio je u 'glavnoj ulozi' najuspješnijeg razdoblja Uniteda. 

FILE PHOTO: Manchester United
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu