To je to što me zanima!

Talijani: Dinamo je njihov Juve, a Petković je kao Ibrahimović

Raste uzbuđenje pred prvu večer Lige prvaka u Zagrebu nakon tri godine. Prema pisanju talijanskih medija, Dinamo zaslužuje ogroman respekt, dok su mu u redovima nogometni dragulji, a na tribinama gorući Boysi...
Vidi originalni članak

Liga prvaka vraća se na Maksimir. Povratnik nakon tri godine, Dinamo, i debitant, Atalanta večeras će od 21 sat startati u 1. kolo skupine C Lige prvaka (prijenos na HRT-u 2).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Zagreb je stiglo i 30-ak talijanskih novinara, a osim svog trenera, budnim okom su pratili i svaku riječ (talijanskog) koju su izgovoriili Nenad Bjelica, ali i Bruno Petković. Hrvatski su predstavnici u talijanskim medijima dobili izuzetne pohvale.

SMJENA GENERACIJE U MAKSIMIRU Dinamo protiv prvaka Italije: Atalanta sa strašnim talentima

Dinamo je hrvatski Juventus

- Dinamo je tvornica šampiona, a Nenad Bjelica maher u sastavljanju momčadi - naglašava Gazetta.

- Oni su hrvatski Juventus. Od 1992. do 2019. godine Dinamo je osvojio 20 od 28 hrvatskih prvenstava. Najveća snaga mu je škola nogometa koja je u Europu lansirala Brozovića, Roga, Pjacu, Kovačića i Vrsaljka. Osim toga, u Dinamu je stasao i Luka Modrić, a prije njega su tu bili i Boban i Prosinečki. Ali kad je Liga prvaka u pitanju, Dinamo nije toliko uspješan. U skupinama Lige prvaka ima 11 poraza zaredom - piše Corriere.

Dobro poznaju Nenada Bjelicu. Pišu kako je od 2014. do 2015. godine vodio Speziju, a uz Danija Olma su kao najveću opasnost istaknuli Brunu Petkovića. Talijani se najviše bave igračima koji su na bilo koji način vezani za Italiju, a Dinamov napadač je godinama bio u nižim talijanskim ligama.

- Od Hrvata koji su igrali kod nas, najbolji je Bruno Petković, mali Zlatan Ibrahimović, koji je kod nas također igrao u tri različita kluba; Bologni, Veroni i Trapaniju - piše Corriere o Dinamovoj zvijezdi koji je na presici dan prije utakmice najavio:

- U srijedu ćete vidjeti drugog Brunu Petkovića. 

SVE UTAKMICE LP UŽIVO Evo gdje gledati prvu utakmicu Dinama u LP protiv Atalante

Taj svibanj 1990.

Talijanski novinar Gigi Riva u 90-ima je bio ratni izvjestitelj pa je odlučio: Predodređeno je, Dinamo će me vratiti u profesionalnu povijest ratnog izvjestitelja s Balkana. Kaže, bio je na Maksimiru tog 13. svibnja 1990. godine na nikad odigranoj utakmici Dinama, a u sjećanju su mu dobro ostali Bad Blue Boysi, Dinamovi najvjerniji navijači. 

- Boysi su bili na suprotnoj strani od Zvezdinih Delija predvođenih Arkanom, a za tadašnju 'miliciju' su Boysi bili neo-ustaše - pojašnjava Riva, pa dodaje:

- Osim sukoba navijača, još jedan će obilježiti tu utakmicu zauvijek. 'Nogomet' koji je tada jako mladi Zvone Boban pokazao milicajcu koji je napao jednoga navijača - piše talijanski novinar.

OTPALA OBA STOPERA Prilika za Dinamo! City ih čeka bez obrane, pokosile iz ozljede

- Boysi su još tu. Nakon rata, ne nose puške u rukama. Ali njihovi sinovi i danas gorući navijaju za svoj klub - tvrdi, pa zaključuje:

- Najnovije promjene u Dinamu dovele su do toga da se ne stvaraju igrači za prodaju, nego igrači za ostanak. Stvorio se natjecateljski tim koji želi oživjeti slavnu prošlost - piše, pa završava: 

- Ostao je amblem hrvatstva, bez pušaka u rukama navijača, ali s istom idejom o obrani časti šahovnice koja se nalazi na njihovim dresovima i zastavi. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • ricky22 18.09.2019.

    Dinamo

  • 18.09.2019.

    Juventus jedan od omraženijih klubova.

  • Mthesecond 18.09.2019.

    U skupinama lige prvaka Dinamo ima 11 poraza zaredom..Navijac Atalante nakon sto to procita: - "Pisem tri boda" :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare