To je to što me zanima!

Talijani pišu o Lovrenu i Brozu: 'Pjevali su 'za dom spremni', to je kao nacistički Sieg Heil'

Riječ je o pjesmi u kojoj je krilatica 'za dom spremni' koju su koristile Ustaše, suradnici nacista u Drugom svjetskom ratu. Sve se navodno dogodilo u klubu igrača Intera, piše Calciomercato
Vidi originalni članak

Hrvatska: Brozović i Lovren kod kuće slavili uz profašističke pjesme. Pretjerano slavlje, svakako neprimjereno, sigurno za stigmatizaciju. Dejan Lovren (bivši branič Liverpoola, a sad Zenita) i Interov veznjak Marcelo Brozović izazvali su oluju, stoji u tekstu talijanskog SportMediaseta o videu slavlja brončane medalje hrvatskih reprezentativaca Dejana Lovrena Marcela Brozovića na kojem izvikuju sporni pozdrav 'za dom spremni'.

POGLEDAJTE UŽIVO: Doček izbornika Dalića u Livnu 

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Od Josipa Šimunića do Dejana Lovrena: Zar doista nismo mogli proći bez ustaškog pozdrava?

Mnogi su talijanski mediji to usporedili s nacističkim pokličem 'Sieg Heil', a nisu štedjeli ni Marka Perkovića Thompsona. Calciomercato pak piše da je 'Interovac Brozović pjevao neonacističke pjesme'.

- Riječ je o pjesmi u kojoj je krilatica 'za dom spremni' koju su koristile Ustaše, suradnici nacista u Drugom svjetskom ratu. Sve se navodno dogodilo u klubu igrača Intera.

Tu ima i pogrešnih informacija poput onih iz Il Primato Nazionalea koji pišu da su Lovren i Brozović salutirali, ali i spominju 'novu oluju u hrvatskoj reprezentaciji'. TuttoMercato spominje kontroverze, a prisjećaju se i situacije s Josipom Šimunićem koji je 2013. godine uzviknuo spomenuti pozdrav na mikrofon nakon pobjede protiv Islanda u kvalifikacijama za SP 2014. 

DOČEK U KARLOVCU Lovren o pjevanju Thompsona: Možda su samo ljubomorni na moju glasovnu izvedbu

Svi uglavnom spominju neonaciste i povezuju stvari s Drugim svjetskim ratom, a talijanski footballnews24 zaključuje da su Brozović i Lovren 'izazvali oluju tijekom proslave uzvikom jednakom onom njemačkih nacista'.

Idi na 24sata

Komentari 147

  • Fico68 13.01.2023.

    milanoviceva vanjska politika

  • 23.12.2022.

    Gube se komentari. Slaba aplikacija. Jel to neki Berošev kompić napravio?

  • santaklaus3 22.12.2022.

    "Za dom je stari hrvatski domoljubni pozdrav koji je koristio Josip Ban Jelačić.. brišite koliko hoćete napisat ću ovo sto puta ako treba" Zbog ove rečenice su mi obrisali 17 komentara i 2 računa i napisat ću još 500 puta ako treba, kraj cenzuri 24sata!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare