To je to što me zanima!

Teodosić na 0/9, Srbija ostala bez medalje protiv domaćina

Francuska je s 81-68 pobijedila Srbiju u utakmici za treće mjesto na Eurobasketu. U pobjedi je uživalo 24 tisuće gledatelja u Lilleu, oduševio ih je centar Utah Jazza
Vidi originalni članak

Žalili su se u prvom poluvremenu na suce i navijači Srbije, ali i Aleksandar Đorđević, Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica i Zoran Erceg, svaki posebno poslije dvojbenih odluka sudačke trojke. No i igra uz nepovoljni kriterij držala ih je na samo pet koraka zaostatka na poluvremenu (37-32).

Raspad je stigao u trećoj četvrtini, u kojoj su Nando De Colo i Evan Fournier predvodili bijeg Francuske do 58-42, poslije čega se Srbi više nisu uspjeli oporaviti. A bez raspoloženog Teodosića, konačnih 81-68 realan je odnos snaga na terenu. 

Naime, Francuzi su natjerali Teodosića da šutira iz igre 0/9 i zabije ukupno tri koša, a ostao je i na tri asistencije i tri izgubljene lopte. Čak i kad se našao sam na prodoru, spremno je čekao Rudy Gobert, koji je potjerao Srbiju iz prostora pod koševima. 

Francuski toranj završio je s 15 koševa, 14 skokova, od čega sedam u napadu i tri blokade, pa ne čudi da je publika skandirala upravo njegovo ime na kraju utakmice. Najbolji strijelac bio je Nando de Colo s 20 koševa, za što je zaslužio povike: "MVP, MVP!", no trebalo bi se dogoditi čudo da ta nagrada završi u njegovim, a ne u rukama Paua Gasola. 

Domaćin Eurobasketa upotpunio je kolekciju. Prije četiri godine u Litvi, Francuzi su bili srebrni, prije dvije u Sloveniji zlatni, a pred domaćih 24 tisuće gledatelja pokupili su i broncu. Na postolju su dugim pljeskom pokazali publici koliko im je pomogla kroz protekla dva tjedna.

Dugo nakon što su primili medalje, na postolju su ostali Tony Parker i Nicolas Batum. Batum je bio tužniji od dvojice, još ga proganjaju promašena slobodna bacanja u polufinalu protiv Španjolske, ali smogao je snage da navijačima preko razglasa kaže: Merci! I Parker je održao govor, obećao je da ovo nije njegov i Batumov kraj u reprezentaciji.

- Ne brinite, vratit ćemo se - obećala su dva ponajbolja francuska igrača.

Idi na 24sata

Komentari 227

  • ČILI 21.09.2015.

    srbija je prerano došla u formu, već su u pripremnom periodu razbijali francuze i još neke, špance su u prvom kolu lagano dobili kojima je inače jedan šut odlučivao hoće li i proći u drugu fazu,, isto tako italijane i turke...u lilu su iz kola u kolo padali i izgubili od nikad gore litvanije od koje su relno jači za 15-20 poena...za bronzu, kao i uvijek do sada nisu ni bili zainteresovani...ovo jeste neuspjeh za srbe jer su kao tim , realno, najjači u evropi, a i šire, naravno neračunajući amere...to će i pokazati u narednim takmičenjima...

  • anatol 21.09.2015.

    AKO JE SRBIJA DOBILA DRVENU MEDALJU, KAKO SE ONDA ZOVE ONO STO JE HRVATSKA OSVOJILA!?

  • tomicalomica 21.09.2015.

    Pa nisu oni ( srbi) za takve domete , mislim na medalje ...uvijek se smrznu kad je najvaznije , sjetite se samo 95 te

Komentiraj...
Vidi sve komentare