Obavijesti

Sport

Komentari 227

Teodosić na 0/9, Srbija ostala bez medalje protiv domaćina

Teodosić na 0/9, Srbija ostala bez medalje protiv domaćina
5

Francuska je s 81-68 pobijedila Srbiju u utakmici za treće mjesto na Eurobasketu. U pobjedi je uživalo 24 tisuće gledatelja u Lilleu, oduševio ih je centar Utah Jazza

VIDEO

Žalili su se u prvom poluvremenu na suce i navijači Srbije, ali i Aleksandar Đorđević, Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica i Zoran Erceg, svaki posebno poslije dvojbenih odluka sudačke trojke. No i igra uz nepovoljni kriterij držala ih je na samo pet koraka zaostatka na poluvremenu (37-32).

Raspad je stigao u trećoj četvrtini, u kojoj su Nando De Colo i Evan Fournier predvodili bijeg Francuske do 58-42, poslije čega se Srbi više nisu uspjeli oporaviti. A bez raspoloženog Teodosića, konačnih 81-68 realan je odnos snaga na terenu. 

Naime, Francuzi su natjerali Teodosića da šutira iz igre 0/9 i zabije ukupno tri koša, a ostao je i na tri asistencije i tri izgubljene lopte. Čak i kad se našao sam na prodoru, spremno je čekao Rudy Gobert, koji je potjerao Srbiju iz prostora pod koševima. 

Francuski toranj završio je s 15 koševa, 14 skokova, od čega sedam u napadu i tri blokade, pa ne čudi da je publika skandirala upravo njegovo ime na kraju utakmice. Najbolji strijelac bio je Nando de Colo s 20 koševa, za što je zaslužio povike: "MVP, MVP!", no trebalo bi se dogoditi čudo da ta nagrada završi u njegovim, a ne u rukama Paua Gasola. 

Domaćin Eurobasketa upotpunio je kolekciju. Prije četiri godine u Litvi, Francuzi su bili srebrni, prije dvije u Sloveniji zlatni, a pred domaćih 24 tisuće gledatelja pokupili su i broncu. Na postolju su dugim pljeskom pokazali publici koliko im je pomogla kroz protekla dva tjedna.

Dugo nakon što su primili medalje, na postolju su ostali Tony Parker i Nicolas Batum. Batum je bio tužniji od dvojice, još ga proganjaju promašena slobodna bacanja u polufinalu protiv Španjolske, ali smogao je snage da navijačima preko razglasa kaže: Merci! I Parker je održao govor, obećao je da ovo nije njegov i Batumov kraj u reprezentaciji.

- Ne brinite, vratit ćemo se - obećala su dva ponajbolja francuska igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 227
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.