To je to što me zanima!

Težak put za Hajduk: Ventspils stigao na korak od prolaska...

Latvijci su se protiv Albanaca predstavili kao dosta ozbiljna momčad i jasno je da će Hajduk čekati jako težak posao na putu prema trećem pretkolu Europske ligre. Na kraju su pobijedili s uvjerljivih 3-0...
Vidi originalni članak

Hajduk je u utorak pobijedio Gziru 2-0 u gostima i gotovo pa osigurao prolazak u drugo pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu, a sada su saznali i protivnika. Latvijski Ventspils opravdao je ulogu favorita i bez problema kod kuće pobijedio albansku Teutu 3-0 te tako praktički osigurali dvoboj sa Splićanima. 

Latvijci su se protiv Albanaca predstavili kao dosta ozbiljna momčad i jasno je da će Hajduk čekati jako težak posao na putu prema trećem pretkolu. Golove za latvijsku momčad zabili su Sergijčuk u 5. minuti, Ulimbasevs u 78. i Aljegun u 88. 

No treba priznati da rezultat ipak priča nešto drugačiju priču. Latvijci su imali 13 udaraca na gol te od toga 4 u okvir od čega su pala tri gola. Albanci su se vrlo dobro držali prvi dio i imali 12 udaraca i tri u okvir, no nijedan nije odsjeo u mreži Ventspilsa. Veliki problem Latvijci muče s dosta tromim i sporim bekovima što je odlična vijest za Hajduk i njihove strijele Jaira i Gyurcsa.

Uzvrat je na rasporedu 18. srpnja i naravno da neke šanse da Albanci to okrenu, ali te su šanse svedene na minimum i bio bi pravi šok kada bi uspjeli preokrenuti. 

Osijek, koji će se priključiti u drugom pretkolu, će igrati protiv CSKA Sofije koji je pobijedio Titograd s uvjerljivih 4-0 na svome terenu, Strijelci su bili Evandro da Silva (40), Tiago Rodrigues (53), Geferson (55) i Kristiyan Malinov (72).

Tko je Ventspils?

Vrijednost momčadi po Transfermarktu je 4.800.000 eura, a šef struke je Crnogorac Dejan Vukičević. Nakon 19 kola tek su četvrti u latvijskom prvenstvu i zaostaju već velikih 11 bodova za prvoplasiranom Rigom. Svake sezone igraju u Europi, a prije Vukičevića momčad im je vodio Englez Paul Ashworth.

Radi se o mladom klubu, utemeljenom tek 1997. fuzijom FK Vente i FK Nafte. Najopasniji igrač Ventspilsa je nigerijski napadač Tosin Aiyegun. On je u aktualnoj sezoni u 18 utakmica zabio osam golova i tri puta asistirao. Visok je 1,8 m i primarna pozicija mu je lijevo krilo. Najveći forte mu je brzina, a kada uhvati prvi korak praktički je nezaustavljiv, barem je tako što se tiče latvijske lige.

Čuvar mreže im je iskusni Mahnovski koji vrijedi 400.000 eura, a na lijevom boku im igra nama svima vrlo dobro poznato ime. Riječ je Gruzijcu Mčedlišviliju koji je prošlu sezonu odradio u Gorici i odigrao je 22 utakmice u HNL-u. Protiv Splićana je igrao dva puta i to kada su Goričani pobijedili na Poljudu 2-0 i na svom stadionu 3-0. 

Joao Ananias najskuplji je u latvijskoj momčadi i vrijedi 700.000 eura. On je ovo ljeto stigao iz brazilskog drugoligaša Joinvillea i igra na poziciji zadnjeg veznog, a njegov glavni zadatak je destrukcija protivničkih napada što mu je u Brazilu sjajno polazilo za nogom. Svakako vrijedi spomenuti i kapetana Mamaha koji igra na desnom boku i hitrog Dovea Womea koji igra u napadu. 

 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • morejadransko 12.07.2019.

    Latvijci ce imati lagan posao

  • Mighty Ravendark 12.07.2019.

    Latvijska reprezentacija, a i liga su trenutno među pet najlošijih u europi. Samo su gibraltar, andora i san marino lošiji i to ne puno. Sa farskim otocima, maltom i lihtenštajnom bi bilo fifti fifti. Ako je to težak put za hajduk onda bolje da ni ne igraju ovo natjecanje

  • 11.07.2019.

    Šta ste svi tako nabrijani protiv hajduka,? Kako to? Kako to? Kad čitam ove članke na portalu dođemi da se rasplačem!

Komentiraj...
Vidi sve komentare