Obavijesti

Sport

Komentari 61

Težak put za Hajduk: Ventspils stigao na korak od prolaska...

Težak put za Hajduk: Ventspils stigao na korak od prolaska...
1

Latvijci su se protiv Albanaca predstavili kao dosta ozbiljna momčad i jasno je da će Hajduk čekati jako težak posao na putu prema trećem pretkolu Europske ligre. Na kraju su pobijedili s uvjerljivih 3-0...

VIDEO

Hajduk je u utorak pobijedio Gziru 2-0 u gostima i gotovo pa osigurao prolazak u drugo pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu, a sada su saznali i protivnika. Latvijski Ventspils opravdao je ulogu favorita i bez problema kod kuće pobijedio albansku Teutu 3-0 te tako praktički osigurali dvoboj sa Splićanima. 

Latvijci su se protiv Albanaca predstavili kao dosta ozbiljna momčad i jasno je da će Hajduk čekati jako težak posao na putu prema trećem pretkolu. Golove za latvijsku momčad zabili su Sergijčuk u 5. minuti, Ulimbasevs u 78. i Aljegun u 88. 

No treba priznati da rezultat ipak priča nešto drugačiju priču. Latvijci su imali 13 udaraca na gol te od toga 4 u okvir od čega su pala tri gola. Albanci su se vrlo dobro držali prvi dio i imali 12 udaraca i tri u okvir, no nijedan nije odsjeo u mreži Ventspilsa. Veliki problem Latvijci muče s dosta tromim i sporim bekovima što je odlična vijest za Hajduk i njihove strijele Jaira i Gyurcsa.

Uzvrat je na rasporedu 18. srpnja i naravno da neke šanse da Albanci to okrenu, ali te su šanse svedene na minimum i bio bi pravi šok kada bi uspjeli preokrenuti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osijek, koji će se priključiti u drugom pretkolu, će igrati protiv CSKA Sofije koji je pobijedio Titograd s uvjerljivih 4-0 na svome terenu, Strijelci su bili Evandro da Silva (40), Tiago Rodrigues (53), Geferson (55) i Kristiyan Malinov (72).

Tko je Ventspils?

Vrijednost momčadi po Transfermarktu je 4.800.000 eura, a šef struke je Crnogorac Dejan Vukičević. Nakon 19 kola tek su četvrti u latvijskom prvenstvu i zaostaju već velikih 11 bodova za prvoplasiranom Rigom. Svake sezone igraju u Europi, a prije Vukičevića momčad im je vodio Englez Paul Ashworth.

Radi se o mladom klubu, utemeljenom tek 1997. fuzijom FK Vente i FK Nafte. Najopasniji igrač Ventspilsa je nigerijski napadač Tosin Aiyegun. On je u aktualnoj sezoni u 18 utakmica zabio osam golova i tri puta asistirao. Visok je 1,8 m i primarna pozicija mu je lijevo krilo. Najveći forte mu je brzina, a kada uhvati prvi korak praktički je nezaustavljiv, barem je tako što se tiče latvijske lige.

Čuvar mreže im je iskusni Mahnovski koji vrijedi 400.000 eura, a na lijevom boku im igra nama svima vrlo dobro poznato ime. Riječ je Gruzijcu Mčedlišviliju koji je prošlu sezonu odradio u Gorici i odigrao je 22 utakmice u HNL-u. Protiv Splićana je igrao dva puta i to kada su Goričani pobijedili na Poljudu 2-0 i na svom stadionu 3-0. 

Joao Ananias najskuplji je u latvijskoj momčadi i vrijedi 700.000 eura. On je ovo ljeto stigao iz brazilskog drugoligaša Joinvillea i igra na poziciji zadnjeg veznog, a njegov glavni zadatak je destrukcija protivničkih napada što mu je u Brazilu sjajno polazilo za nogom. Svakako vrijedi spomenuti i kapetana Mamaha koji igra na desnom boku i hitrog Dovea Womea koji igra u napadu. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića