To je to što me zanima!

Tin Srbić i Lena Stojković su najsportaši za 2023. godinu

Hrvatska nogometna reprezentacija je po sedmi put najbolja momčad, a žensku konkurenciju predvode karatistice
Vidi originalni članak

Gimnastičar Tin Srbić i tekvondašica Lena Stojković proglašeni su najboljim sportašima Hrvatske u tradicionalnom 72. izboru Sportskih novosti.

U 72. po redu izboru jedinog sportskog dnevnika u Hrvatskoj sudjelovalo je 237 novinara iz 49 redakcija, a svečanost dodjele nagrada održana je u nedjelju u studiju HRT-a Anton Marti u Zagrebu, u nazočnosti brojnih sportskih djelatnika i uzvanika.

Stojković je svjetska prvakinja

Najboljom sportašicom Hrvatske proglašena je svjetska prvakinja u tekvandou Lena Stojković. Mlada 22-godišnja Splićanka je slavila sa 165 bodova ispred sugrađanke i vlasnice svjetske i europske bronce u džudu Barbare Matić koja je sakupila 63 boda. Treća je bila najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković sa šest bodova.

- Velika mi je čast osvojiti ovu nagradu, hvala svima koji su prepoznali moj trud - kazala je Stojković.

- Iza mene je uspješna godina, obranila sam naslov svjetske prvakinje i ponosna sam na taj rezultat - dodala je.

Srbić ispred Cernogorza i Dodiga

U muškoj konkurenciji slavio je gimnastičar Tin Srbić, zlatni na kontinentu i srebrni na svijetu. Srbić je pobijedio sa 148 bodova ispred svjetskog i europskog prvaka u gađanju letećih meta Giovanija Cernogoraza sa 71 bodom, a treći je bio tenisač Ivan Dodig sa 10 bodova.

- Hvala svima što su opet glasali za mene. Iznimna je čast biti među svim ovim imenima - kazao je 27-godišnji Srbić koji je ovu nagradu osvojio četvrti puta, osvrnuvši se na glavno natjecanje ove godine, OI u Parizu.

- Pokušat ću opušteno i spremno dočekati olimpijske igre. Ne volim najave, potrudit ću se biti u top formi, pa što bude. U Parizu možemo očekivati da će Japanici i Kinezi biti "ludi", a mi ostali ih pokušati napasti - dodao je.

Nagradu za najbolju ekipu osvojile su karatašice koje su prošle godine osvojile ekipno srebro na EP-u i broncu na SP. Na koncu su slavile sa 89 bodova ispred kuglačke reprezentacije (76), te parastolnotenisačica Helene Dretar Karić i Anđele Mužinić Vincetić (33).

Vatreni najbolja momčad

Sedmi put za momčad godine proglašena je nogometna reprezentacija koja je prošle godine osvojila srebro u Ligi nacija, te izborila plasman na EURO 2024. "Vatreni" su pobijedili sa 132 glasa ispred braće Martina i Valenta Sinkovića koji su lani bili zlatni na EP-u, te srebrni na SP-u koji su sakupili 100 bodova. Treća je bila samostrelska reprezentacija. Nagradu je primio predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

- Zahvaljujem se na nominaciji, drago mi je, zahvaljujem se u ime reprezentacije. Čestitam svim našim sportašima, mi smo najveći promotori. S još većim ulaganjima bit ćemo još bolji. Čestitam i našim vaterpolistima, bili su blizu zlata - kazao je Kustić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ssssssssss 21.01.2024.

    Cudo da opet nije luka naj hr sportas. Mi nemamo druge sportase sam je kuka luka

Komentiraj...
Vidi sve komentare