Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tin Srbić i Lena Stojković su najsportaši za 2023. godinu

Tin Srbić i Lena Stojković su najsportaši za 2023. godinu

Hrvatska nogometna reprezentacija je po sedmi put najbolja momčad, a žensku konkurenciju predvode karatistice

VIDEO

Gimnastičar Tin Srbić i tekvondašica Lena Stojković proglašeni su najboljim sportašima Hrvatske u tradicionalnom 72. izboru Sportskih novosti.

U 72. po redu izboru jedinog sportskog dnevnika u Hrvatskoj sudjelovalo je 237 novinara iz 49 redakcija, a svečanost dodjele nagrada održana je u nedjelju u studiju HRT-a Anton Marti u Zagrebu, u nazočnosti brojnih sportskih djelatnika i uzvanika.

Stojković je svjetska prvakinja

Najboljom sportašicom Hrvatske proglašena je svjetska prvakinja u tekvandou Lena Stojković. Mlada 22-godišnja Splićanka je slavila sa 165 bodova ispred sugrađanke i vlasnice svjetske i europske bronce u džudu Barbare Matić koja je sakupila 63 boda. Treća je bila najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković sa šest bodova.

Zagreb: Teakwondo reprezentacija se vratila sa Svjetskog prvenstva s ukupno šest medalja

- Velika mi je čast osvojiti ovu nagradu, hvala svima koji su prepoznali moj trud - kazala je Stojković.

- Iza mene je uspješna godina, obranila sam naslov svjetske prvakinje i ponosna sam na taj rezultat - dodala je.

Srbić ispred Cernogorza i Dodiga

U muškoj konkurenciji slavio je gimnastičar Tin Srbić, zlatni na kontinentu i srebrni na svijetu. Srbić je pobijedio sa 148 bodova ispred svjetskog i europskog prvaka u gađanju letećih meta Giovanija Cernogoraza sa 71 bodom, a treći je bio tenisač Ivan Dodig sa 10 bodova.

Zagreb: Doček srebrnog Tina Srbića u Gimnastičkom klubu Sokol

- Hvala svima što su opet glasali za mene. Iznimna je čast biti među svim ovim imenima - kazao je 27-godišnji Srbić koji je ovu nagradu osvojio četvrti puta, osvrnuvši se na glavno natjecanje ove godine, OI u Parizu.

- Pokušat ću opušteno i spremno dočekati olimpijske igre. Ne volim najave, potrudit ću se biti u top formi, pa što bude. U Parizu možemo očekivati da će Japanici i Kinezi biti "ludi", a mi ostali ih pokušati napasti - dodao je.

2023 World Artistic Gymnastics Championships

Nagradu za najbolju ekipu osvojile su karatašice koje su prošle godine osvojile ekipno srebro na EP-u i broncu na SP. Na koncu su slavile sa 89 bodova ispred kuglačke reprezentacije (76), te parastolnotenisačica Helene Dretar Karić i Anđele Mužinić Vincetić (33).

Vatreni najbolja momčad

Sedmi put za momčad godine proglašena je nogometna reprezentacija koja je prošle godine osvojila srebro u Ligi nacija, te izborila plasman na EURO 2024. "Vatreni" su pobijedili sa 132 glasa ispred braće Martina i Valenta Sinkovića koji su lani bili zlatni na EP-u, te srebrni na SP-u koji su sakupili 100 bodova. Treća je bila samostrelska reprezentacija. Nagradu je primio predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

Zagreb: Marijan Kustić održao konferenciju za medije

- Zahvaljujem se na nominaciji, drago mi je, zahvaljujem se u ime reprezentacije. Čestitam svim našim sportašima, mi smo najveći promotori. S još većim ulaganjima bit ćemo još bolji. Čestitam i našim vaterpolistima, bili su blizu zlata - kazao je Kustić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao