To je to što me zanima!

Tko je novi Dinamov sportski direktor? Doveo dvojicu igrača, jednog mu je uprava blokirala

Marko Marić je 'specijalist' za francusko nogometno tržište, odlično priča taj jezik, tamo ima brojna poznanstva. I zbog njega je u Dinamo besplatno stigao Pierre-Gabriel. A Titraouija sada želi 'pola Francuske'...
Vidi originalni članak

Dinamo ima novog sportskog direktora, Marko Marić novi je vršitelj dužnosti na toj funkciji. Riječ je o 40-godišnjaku koji je od ljeta prilično uključen sva događanja oko sportskog sektora, skautinga, ali i radu s mladima. Marić je imao funkciju voditelja programa razvoja mlađih uzrasta, napravio je određene iskorake u radu omladinske škole, imao i dobrih poteza oko prve momčadi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Igor Bišćan i Dario Šimić imali su veliko povjerenje u mladog stručnjaka, pa je Marić u suradnji s Markom Vukelićem na ljeto realizirao transfer Maximea Bernauera u Dinamo. Francuskog braniča skautirao je sam Bišćan, ali dok se on bavio treninzima, Marić i Vukelić su "riješili" taj posao. A isti je dvojac na zimu u Maksimir besplatno privukao Ronaela Pierrea-Gabriela.

Marić je dio igračke karijere proveo u Francuskoj, odlično priča taj jezik i poznaje tamošnje nogometno tržiše. Bio je uključen i u potencijalni dolazak Saifa-Eddinea Khaouija iz Clermonta, bez obzira što je tog igrača Dinamu predložio njegov bivši suigrač Komnen Andrić. Khaoui nije završio u Maksimiru, već par mjeseci kasnije u Khor Fakkanu iz Emirata.

Najveći, pa i jedini samostalni posao, Marića na ljeto je trebao biti dolazak Alžirca Yacinea Titraouija iz alžirskog Paradoua. Marić ga je sam pronašao, sam skautirao i Alžirac je bio na korak do dolaska u Dinamo. Dapače, Titraoui je dva-tri tjedna proveo u Zagrebu, a onda pod prilično čudnim okolnostima pao na liječničkim pregledima.

I to čudi, 20-godišnji veznjak je poslije toga nastupio za reprezentaciju, a za svoj Paradou igra fenomenalnu sezonu. I u 18 nastupa je zabio sedam golova uz pet asistencija. Kao centralni vezni! Titraoui nije bio po "guštu" nekih drugih frakcija u Dinamu, pa je pao liječnički pregled bez obzira što i dalje igra sjajan nogomet. I što ga danas žele Montpellier, St. Etienne, Nantes...

Marić u svom dosadašnjem radu nije imao potpunu slobodu, a velik dio njegovih zamisli blokirala je tadašnja uprava (Peras, Podnar, Tomačić) kluba. A zanimljivo svi u Dinamu (njegovi sadašnji i bivši suradnici) o njemu imaju samo pozitivne riječi. Kockice u Maksimiru danas su malo drugačije posložene, nova vlast ima puno više povjerenja u Marića, a očito je kako će u Dinamo već na ljeto stizati igrači s francuskog nogometnog tržišta.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • duki1994 20.03.2024.

    i tu nema sukoba interesa? koja razlika između ovog i mamica?kako znamo da ovaj ne uzima dio od svojih Francuza koje je doveo

  • davor.horvat1986 20.03.2024.

    🤣🤣🤣 smijesan kao i dinamo ‘

  • KEŠŠ 20.03.2024.

    Od ovoga desnog beka francuza tri puta je bolji Dinamov junir koji je na pripremama pokazao kvalitetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare