Obavijesti

Sport

Komentari 14

Tko je novi Dinamov sportski direktor? Doveo dvojicu igrača, jednog mu je uprava blokirala

Tko je novi Dinamov sportski direktor? Doveo dvojicu igrača, jednog mu je uprava blokirala
2

Marko Marić je 'specijalist' za francusko nogometno tržište, odlično priča taj jezik, tamo ima brojna poznanstva. I zbog njega je u Dinamo besplatno stigao Pierre-Gabriel. A Titraouija sada želi 'pola Francuske'...

VIDEO

Dinamo ima novog sportskog direktora, Marko Marić novi je vršitelj dužnosti na toj funkciji. Riječ je o 40-godišnjaku koji je od ljeta prilično uključen sva događanja oko sportskog sektora, skautinga, ali i radu s mladima. Marić je imao funkciju voditelja programa razvoja mlađih uzrasta, napravio je određene iskorake u radu omladinske škole, imao i dobrih poteza oko prve momčadi.

Pokretanje videa...

Zajec u Maksiju 00:38

Igor Bišćan i Dario Šimić imali su veliko povjerenje u mladog stručnjaka, pa je Marić u suradnji s Markom Vukelićem na ljeto realizirao transfer Maximea Bernauera u Dinamo. Francuskog braniča skautirao je sam Bišćan, ali dok se on bavio treninzima, Marić i Vukelić su "riješili" taj posao. A isti je dvojac na zimu u Maksimir besplatno privukao Ronaela Pierrea-Gabriela.

Marić je dio igračke karijere proveo u Francuskoj, odlično priča taj jezik i poznaje tamošnje nogometno tržiše. Bio je uključen i u potencijalni dolazak Saifa-Eddinea Khaouija iz Clermonta, bez obzira što je tog igrača Dinamu predložio njegov bivši suigrač Komnen Andrić. Khaoui nije završio u Maksimiru, već par mjeseci kasnije u Khor Fakkanu iz Emirata.

Zagreb: NK Rudeš i GNK Dinamo sastali se u 27. kolu Prve HNL

Najveći, pa i jedini samostalni posao, Marića na ljeto je trebao biti dolazak Alžirca Yacinea Titraouija iz alžirskog Paradoua. Marić ga je sam pronašao, sam skautirao i Alžirac je bio na korak do dolaska u Dinamo. Dapače, Titraoui je dva-tri tjedna proveo u Zagrebu, a onda pod prilično čudnim okolnostima pao na liječničkim pregledima.

I to čudi, 20-godišnji veznjak je poslije toga nastupio za reprezentaciju, a za svoj Paradou igra fenomenalnu sezonu. I u 18 nastupa je zabio sedam golova uz pet asistencija. Kao centralni vezni! Titraoui nije bio po "guštu" nekih drugih frakcija u Dinamu, pa je pao liječnički pregled bez obzira što i dalje igra sjajan nogomet. I što ga danas žele Montpellier, St. Etienne, Nantes...

Marić u svom dosadašnjem radu nije imao potpunu slobodu, a velik dio njegovih zamisli blokirala je tadašnja uprava (Peras, Podnar, Tomačić) kluba. A zanimljivo svi u Dinamu (njegovi sadašnji i bivši suradnici) o njemu imaju samo pozitivne riječi. Kockice u Maksimiru danas su malo drugačije posložene, nova vlast ima puno više povjerenja u Marića, a očito je kako će u Dinamo već na ljeto stizati igrači s francuskog nogometnog tržišta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti