To je to što me zanima!

Tko kaže da Dinamo nije dobio špalir? Fair play, baklje i velika fešta u zagrebačkom predgrađu

Hrvatski niželigaši itekako dobro znaju što je fair play. Prije tjedan, dva NK Trnje je, recimo, stalo u špalir novim prvacima, Zagorcu iz Krapine. A isto se ponovilo jučer u Odranskom Obrežu
Vidi originalni članak

Hoće li Hajduk stati u špalir prvaku i najvećem rivalu Dinamu, bilo je glavno pitanje uoči velikog derbija na kraju Prve HNL. Naravno, Splićani nisu odali počast prvaku, uslijedio je onaj strašan obračun navijača i potom optuživanje, vrijeđanje 'u rukavicama' čelnih ljudi Hajduka i Dinama. Ne, u Prvoj HNL ne znaju što je fair play. 

No, hrvatski niželigaši itekako dobro znaju. Prije tjedan, dva NK Trnje je, recimo, stalo u špalir novim prvacima, Zagorcu iz Krapine. A isto se ponovilo jučer u Odranskom Obrežu. 

Špalir pogledajte OVDJE.

Naime, tamošnji Dinamo novi je prvak 4. NL Središte "A" i gosti su, nogometaši iz Duge Rese, na teren su ih ispratili špalirom i pljeskom. Svaka čast, to je fair play i tako se ponašaju pravi sportaši.

Glazba, kotlovina, plave baklje posvuda... Bila je to krasna krunidba za trenera Marija Rendulića i njegovu momčad. Mali klub iz Odranskog obrežja polako raste. Imaju lijep stadion i ambicioznog predsjednika Tomu Pršira. Uz njega, momčad koja će dogodine igrati u razredu više složili su siva eminencija Miljenko Ćorić i predsjednikov sin Martin. Igrači Dinama iz Odranskog Obreža pobijedili su Dugu Resu sa 7-1 uz pet golova prvog strijelca lige Darka Vučića i zasluženo slavili dugo u noć. Iduće godine igrat će protiv nekadašnjih prvoligaša kao što su Segesta i Lučko.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo Odranski Obrež slavi naslov prvaka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na travnjaku je jučer bilo još jedno poznato ime. I lijepo ga je vidjeti. Enes Novinić ikona je HNL-a, zabija i u 36. godini, no prije dvije godine pukla mu je žilica u mozgu dok je radio u tvornici namještaja. Srećom, uspio se vratiti i sad zabija za Dugu Resu. 

U Odranskom Obrežu najavljuju pojačanja za iduću sezonu. 

- Bit ćemo iznenađenje prvenstva, vidjet ćete. Malo tko će odnijeti bodove iz Obrežja - kaže Miljenko Ćorić, čiji sin Josip, također bivši prvoligaški igrač, igra za Dinamo Odranski Obrež.

Iz tog malog mjesta je i U21 reprezentativac Jurica Pršir koji sve bolje igra za Goricu. 

Niže lige su očito hit ove sezone - jučer je bilo puno gledalište u Bjelovaru, gdje su Mladost Ždralovi svladali Grobničan  s 2-1 u playoffu za ulazak u Prvu HNL (novo ime za drugi razred hrvatskog nogometa), a NK Hrvace su izgleda prodale više od 3.000 ulaznica za svoj playoff meč protiv Vukovaraca. Ždralovi će pak sad igrati protiv Zagorca iz Krapine. Jedna od tih momčadi ući će u Prvu HNL.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • UvikUpravUUUU 06.06.2022.

    Kakav špalir,nisu tribali uopće izaći i igrati na ono ruglo bez svojih navijača

  • universe 05.06.2022.

    Čak je i u Odranskom Obrežu bila veća proslava od one na Ružnimiru.

  • Ivan Subasic 05.06.2022.

    😂 da špalir , klubu koji mijenja imena ko čarape a vodi ga guslar iz bosne i ima 16 navijača.

Komentiraj...
Vidi sve komentare