Obavijesti

Sport

Komentari 17

Tko kaže da Dinamo nije dobio špalir? Fair play, baklje i velika fešta u zagrebačkom predgrađu

Tko kaže da Dinamo nije dobio špalir? Fair play, baklje  i velika fešta u zagrebačkom predgrađu
4

Hrvatski niželigaši itekako dobro znaju što je fair play. Prije tjedan, dva NK Trnje je, recimo, stalo u špalir novim prvacima, Zagorcu iz Krapine. A isto se ponovilo jučer u Odranskom Obrežu

VIDEO

Hoće li Hajduk stati u špalir prvaku i najvećem rivalu Dinamu, bilo je glavno pitanje uoči velikog derbija na kraju Prve HNL. Naravno, Splićani nisu odali počast prvaku, uslijedio je onaj strašan obračun navijača i potom optuživanje, vrijeđanje 'u rukavicama' čelnih ljudi Hajduka i Dinama. Ne, u Prvoj HNL ne znaju što je fair play. 

No, hrvatski niželigaši itekako dobro znaju. Prije tjedan, dva NK Trnje je, recimo, stalo u špalir novim prvacima, Zagorcu iz Krapine. A isto se ponovilo jučer u Odranskom Obrežu. 

Špalir pogledajte OVDJE.

Naime, tamošnji Dinamo novi je prvak 4. NL Središte "A" i gosti su, nogometaši iz Duge Rese, na teren su ih ispratili špalirom i pljeskom. Svaka čast, to je fair play i tako se ponašaju pravi sportaši.

Glazba, kotlovina, plave baklje posvuda... Bila je to krasna krunidba za trenera Marija Rendulića i njegovu momčad. Mali klub iz Odranskog obrežja polako raste. Imaju lijep stadion i ambicioznog predsjednika Tomu Pršira. Uz njega, momčad koja će dogodine igrati u razredu više složili su siva eminencija Miljenko Ćorić i predsjednikov sin Martin. Igrači Dinama iz Odranskog Obreža pobijedili su Dugu Resu sa 7-1 uz pet golova prvog strijelca lige Darka Vučića i zasluženo slavili dugo u noć. Iduće godine igrat će protiv nekadašnjih prvoligaša kao što su Segesta i Lučko.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo Odranski Obrež slavi naslov prvaka

Pokretanje videa...

Dinamo Odranski Obrež 01:03

Na travnjaku je jučer bilo još jedno poznato ime. I lijepo ga je vidjeti. Enes Novinić ikona je HNL-a, zabija i u 36. godini, no prije dvije godine pukla mu je žilica u mozgu dok je radio u tvornici namještaja. Srećom, uspio se vratiti i sad zabija za Dugu Resu. 

U Odranskom Obrežu najavljuju pojačanja za iduću sezonu. 

- Bit ćemo iznenađenje prvenstva, vidjet ćete. Malo tko će odnijeti bodove iz Obrežja - kaže Miljenko Ćorić, čiji sin Josip, također bivši prvoligaški igrač, igra za Dinamo Odranski Obrež.

Iz tog malog mjesta je i U21 reprezentativac Jurica Pršir koji sve bolje igra za Goricu. 

Niže lige su očito hit ove sezone - jučer je bilo puno gledalište u Bjelovaru, gdje su Mladost Ždralovi svladali Grobničan  s 2-1 u playoffu za ulazak u Prvu HNL (novo ime za drugi razred hrvatskog nogometa), a NK Hrvace su izgleda prodale više od 3.000 ulaznica za svoj playoff meč protiv Vukovaraca. Ždralovi će pak sad igrati protiv Zagorca iz Krapine. Jedna od tih momčadi ući će u Prvu HNL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju