To je to što me zanima!

Tomašević: Stigao je prijedlog da se stadion nazove po Ćiri

Može dobiti i ulicu, ali treba prvo ime dodati u Fond imena, zatim naći ulicu i mjesto koje je prikladno, a i obitelj se mora složiti s time, dodao je gradonačelnik, a Ćirin sin kaže da ne zna ništa o inicijativi
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević gostovao je u emisiji 'U mreži politike na MrežiTV' u kojoj je pričao o aktualnim temama, a jedna od njih bila je i novi stadion. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije dva tjedna i dan prije 88. rođendan preminuo je legendarni 'trener svih trenera', Miroslav Ćiro Blažević, a gradske vlasti zaprimile su nekoliko inicijativa da se novi stadion nazove po Ćiri. 

Pitanje je hoće li preminuli trener koji je ostavio veliki trag u hrvatskog nogometu, ali i šire, dobiti u Zagrebu ulicu, trg, most ili spomenik. 

- Procedura je složena. Treba prvo ime dodati u Fond imena, zatim naći ulicu i mjesto koje je prikladno, a i obitelj se mora složiti s time. Nekoliko inicijativa je već najavljeno pa ćemo unutar Gradske skupštine razgovarati o tome s koalicijskim partnerima - rekao je Tomašević pa dodao:

- Stigao je prijedlog da se stadion nazove po Ćiri. Kao što znate, pitanje stadiona je takvo da ga prvo treba izgraditi, odnosno srušiti postojeći i izgraditi novi. Nije čest slučaj da nekoga toliko ljudi poštuje i voli. I političari i oni koji nisu, i lijevi i desni.

Ćirin sin Miroslav Blažević mlađi rekao nam je:

- Prva vijest da je krenula ta inicijativa, nitko me nije kontaktirao. A naravno da bismo mi, kao obitelj, podržali taj prijedlog, tata je to zaslužio.

Zagreb nije jedini grad u kojem bi se u čast Ćiri nazvao stadion. Hrvatski trener rodom je inače iz Travnika gdje su mu nakon smrti posvetili mural, a navodno bi se uskoro i stadion Pirota trebao nazvati po 'treneru svih trenera'.

PONOSAN NA SVOJE VIDEO Ćiro je u rodnom gradu dobio mural, uskoro će stadion?

"Ja sam sa velikim ponosom, sa velikim dostojanstvom se falio oduvijek da sam ja iz Travnika", riječi su pokojnog Miroslava Ćire Blaževića koje su osvanule na muralu u rodnom mu mjestu u Bosni i Hercegovini.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Nnnn 27.02.2023.

    Svaka čast Ćiri, ali stadion u Zagrebu bi se po svakoj zdravoj pameti trebao zva ti Stadion Zagreb

  • Mata10 23.02.2023.

    Što se ima Tomašević pitat oko imena stadiona? Nije mu ga ćaća napravio. Jedino ispravno rješenje je da ostane Maksimir.

  • Seattle 23.02.2023.

    Sve je to divno i krasno, ali jedino sto ima smisla je prodati ime najvecem ponudacu i uzeti lovu na tome

Komentiraj...
Vidi sve komentare