Obavijesti

Sport

Komentari 10

VIDEO Ćiro je u rodnom gradu dobio mural, uskoro će stadion?

VIDEO Ćiro je u rodnom gradu dobio mural, uskoro će stadion?
3

Svi su ponosni jer su 'Ćirini sinovi', a oni travnički su ipak - travnički. Oni su mu još jednom odali veliku počast koju možete vidjeti iza tamošnje crkve Sv. Ivana Krstitelja

VIDEO

Ja sam sa velikim ponosom, sa velikim dostojanstvom se falio oduvijek da sam ja iz Travnika, riječi su pokojnog Miroslava Ćire Blaževića koje su osvanula na muralu u rodnom mu mjestu u Bosni i Hercegovini.

Za mnoge je Ćiro, nakon Franje Tuđmana, najveći Hrvat koji je dao doslovno sve svojoj zemlji
Za mnoge je Ćiro, nakon Franje Tuđmana,  najveći Hrvat koji je dao doslovno sve svojoj zemlji

Prošlog smo tjedna na vječni počinak ispratili 'trenera svih trenera', a ostavio je veliki utisak u hrvatskom i svjetskom nogometu. Naravno, Miroslav Ćiro Blažević nikad nije zaboravio rodnu mu Bosnu i Hercegovinu što je i u govoru istaknuo tamošnji glumac Emir Hadžihafisbegović. 

Pokretanje videa...

Tisuće dolaze pozdraviti Ćiru po posljednji put: Komemoracija od 10, zastave su na pola koplja 00:53

- Upoznali smo se 86. u ovoj dvorani kad smo prodali 70 tisuća karata. 35 Audicija na kartu više, spavali smo u Esplanadi, a to je bio 'riplijevski' podatak na koji se vraćamo. Stevo Karapandža je bio šef kuhinje u hotelu, onda nas je Ćiro sve vodio na kolače i sokove, a jedne subote bili smo s njim u Starom lampašu u Samoboru, a tad ću upoznati generaciju 82' u Karaki. To prijateljstvo traje 37 godina. Kad bi trebao staviti Ćiro Blažević = nešto, a da imam samo jednu riječ, stavio bi riječ 'antika'. Jer ona u sebi sadrži i aorist i prezent i futur - rekao je.

Uvijek je bio ponosan na svoje, a svi su bili ponosni jer su oni 'Ćirini sinovi'. Oni travnički još su mu jednom odali veliku počast koju možete vidjeti iza crkve Sv. Ivana Krstitelja, a na fotografiji prima ključeve Travnika koje mu je uručio gradonačelnik Kenan Dautović.

POGLEDAJTE VIDEO: MURAL U TRAVNIKU

- Grupa građana iz Travnika nacrtali. Grafit je nastao u noći sa nedjelje na ponedjeljak. U izradi je sudjelovalo pet momaka i trebalo je nekih četiri, pet sati rada, od pripreme podloge, do crtanja i finaliziranja. Svi dobro znaju da je Ćiro naš sugrađanin i nije krio da je iz Travnika, nego naprotiv, dičio se time i najmanje što smo mogli napraviti je da mu na ovaj način zahvalimo na tome i odamo počast. Od ideje do realizacije nam je bilo potrebno svega par dana i smatramo da smo napravili pravu stvar. Slika koja je korištena na muralu je sa njegove zadnje posjete Travniku i stadionu Pirota gdje su mu uručeni ključevi grada, također citat je izvučen iz njegove izjave koju je dao za naš lokalni medij, te mu to daje dodatnu vrijednost i simboliku - rekli su nam iz Travnika.

A to ne bi trebalo biti sve. Navodno bi uskoro i stadion Pirota mogao dobiti ime po 'treneru svih trenera'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića