To je to što me zanima!

Tomić ima poruku za Bjelicu uoči derbija: Ne podcjenjuj nikoga

Oni igraju na svom terenu, odlična su i iskusna momčad s jako dobrim trenerom, ali i mi ćemo ići na pobjedu. Mislim da će biti jako zanimljiva utakmica za gledatelje, kaže Goran Tomić
Vidi originalni članak

Svega je ove sezone bilo na relaciji Rujevica-Gradski vrt. Osim pobjeda Rijeke. Bogatiji Osijek u prijelaznom je roku kupio napadača Orijenta Kristiana Fućka kojeg je htjela i Rijeka. U kolovozu su Osječani pored Drave slavili 1-0, u prosincu je na Rujevici bilo 0-0, a još se čeka veliki obračun u polufinalu kupa, 9. ožujka na Kvarneru.

Ali prije toga imamo: HNL derbi Osijek-Rijeka u Slavoniji! A Tomićevi i Bjeličini dečki su u bod poravnati. Osijek ima za dva gola bolju gol-razliku.

POGLEDAJTE VIDEO: Bienvenido Andres

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Upravo gol-razlika zrcali jednu od temeljnih razlika ove riječke i osječke generacije tj. stručnjaka koji ih vode. Bjelica je bogatiji i orijentiraniji na čvrstoću obrane: gol-razlika 33-17. Tomić za pojačanja dobiva klince i igra za gol više: gol-razlika 45-31.

Rijeka je najefikasnija momčad lige, Osijek je druga najbolja obrana lige. Rijeka je uspješnija u međusobnim obračunima (40-34-27), ali 1170 dana nije u Prvoj HNL slavila u Osijeku!

Tomić je Bjelicu prošle sezone odmah po svom dolasku u Rijeku izbacio iz Kupa, usred Osijeka. No Bjeličina momčad ima izraženiji balans u igri i - rekordera po broju nastupa u kvarnersko-slavonskim nogometnim susretima: Mile Škorić 29 je puta igrao u tim derbijima.

KOMENTAR Ma kakve taktike i strategije... Frajer zabije iz kornera u rašlje!

Onaj koji, na žalost, ne da neće igrati u nedjelju nego ove sezone više uopće neće igrati nogomet je nesuđeno riječko pojačanje, mladi Španjolac Iker Pozo.

Dečko je predstavljen ujutro, a navečer su mu u oglednoj utakmici otišli križni ligamenti i to znači da je out 6-9 mjeseci. Baš onakav igrač kakav je Rijeci trebao. Zadnji vezni s osjećajem za pokriti prostor i znanjem za pokrenuti akciju. Nek' mu je oporavak što brži...

- Očekujem jednu izrazito tešku utakmicu protiv jako kvalitetnog protivnika. S njima smo ove sezone već igrali dva puta i nismo ih uspjeli pobijediti tako da nas sigurno očekuje težak posao. Nadam se da ćemo odabrati pravu taktiku za pobjedu u Gradskom vrtu - govori Goran Tomić čija je dvojba zaigrati u s četvoricom iza (4-2-3-1) ili s tri stopera (3-4-2-1, možda 3-5-2).

Dolazak Andresa Solana dao mu je i tu opciju. A za igru su sve spremniji i Hrvoje Smolčić i Adrian Liber. Poseban motiv mogao bi imati Darko Velkovski koji je početkom tjedna - postao tata!

Tomića ni 0,1 posto ne zavarava Osijekovih 1-2 kod kuće s Koprivničancima u prvom kolu HNL proljeća.

- Osijekov poraz od Belupa na otvaranju proljetnog dijela sezone daleko je više rekao o kvaliteti Prve HNL i o tome da se nikoga ne smije podcijeniti. Osijek se sigurno s pravom nalazi ovako visoko na tablici. Imaju jako dobrog trenera i odličan igrački kadar. Dakle: sigurno su jedan izrazito neugodan protivnik.

IKER POZO Kakav pehist! Igrač Man. Cityja potpisao za Rijeku pa se teško ozlijedio na prvom treningu

Derbi je s izravnim konkurentima za vrh tablice, a Šibenčanin kojeg Rijeka voli - otvoreno najavljuje pohod na pobjedu. Hoće trijumf nad Osijekom.

- Oni će igrati na pobjedu, ali i mi smo ekipa koja igra za gol više, mi također u nedjelju želimo pobjedu. Mislim da će biti jako zanimljiva utakmica za gledatelje. Neću isticati nijednog Osijekovog pojedinca jer oni su kvalitetna momčad, puna kvalitetnih i iskusnih igrača koji znaju igrati na rezultat. I još igraju na svom terenu... Ali mi moramo biti pravi, uložiti energiju kakvu smo vidjeli u prošlom kolu protiv Lokomotive na Rujevici. Znamo što nam donosi ova utakmica, Rijeka u Osijek ide spremna i motivirana - rekao je Goran Tomić.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • uvijekkontra11 12.02.2022.

    Ajde Osiječe gazi filijalu .

  • OPG Dinamo Međugorje 12.02.2022.

    Kakva rijeka kakv osijek... Mi bosanci smo samo za dinamo..

  • Cigalj 12.02.2022.

    A ne pisat ce o klubcicu iz panceva

Komentiraj...
Vidi sve komentare