Obavijesti

Sport

Komentari 262

Šok za Bjelicu! Tomiću pobjeda u debiju, Murić sjajan s dva gola

Šok za Bjelicu! Tomiću pobjeda u debiju, Murić sjajan s dva gola
10

Nogometaši Rijeke prošli su dalje u polufinale Kupa. Junak susreta bio je Robert Murić koji je zabio oba gola u 2-1 pobjedi. Jedini gol za Osijek postigao je Škorić, a Mierez je promašio penal

Debi iz snova za Gorana Tomića! Momčad je preuzeo od Simona Rožmana u ponedjeljak, odradio je s dečkima dva treninga i već uspio izbaciti Osijek i ući u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Rijeka je na Gradskom vrtu pobijedila 2-1.

Povela je Rijeka u sedmoj minuti. Franko Andrijašević sve je pripremio za Roberta Murića, a ovaj tuče precizno u gornji lijevi kut i pogađa za 1-0. Već osam minuta kasnije na semaforu je 1-1. Nakon kornera je najviši bio Mile Škorić.

POGLEDAJTE VIDEO: Osijek predstavio treći dres

Pokretanje videa...

Zlatno-crni dres Osijeka 00:36

U 35. mogao je Osijek povesti. Rukom je igrao Andrija Vukčević, dobio je i žuti karton, a Ramon Mierez traljavo je izveo penal i Ivan Nevistić mu je to skinuo bez većih problema. 

U drugom poluvremenu Nenad Bjelica je kod Osijeka uveo najjače adute. Ubacio je Igora Silvu, Petra Bočkaja, Adama Gyurcsa, Ivana Santinija, ali pomaka u igri nije bilo. U 71. minuti neporezno je rukom nakon kornera igrao Mario Jurčević, a sudac Mario Zebec je nakon VAR provjere dosudio penal za Rijeku, koji je u gol za konačnih 2-1 pretvorio Murić.

- Čestitke momčadi, to je njihova pobjeda. Danas su odigrali na vrhunskom nivou, pokazali su zajedništvo i nagradilo ih je rezultatom. Vjera, želja, energija, pozitiva, maksimalno smo se u cijelu priču svi unijeli. Nezgodno je bilo pripremati utakmicu, neke taktičke stvari smo promijenili, ali 'glava' je najbitnija. Sad Dinamo... Idemo utakmicu po utakmicu, želimo i tamo napraviti rezultat - kazao je presretni Tomić.

- Rijeka je dobra momčad, to su danas pokazali. Uvijek novi trener donese novu energiju. Bila je to drugačija Rijeka u odnosu na prethodno razdoblje. Nisu nas iznenadili, znali smo da će biti bolji, da će igrati u novom sustavu. Detalji su odlučili utakmicu, jedan ili dva promašaja. Tako je to u nogometu, zna biti nezgodno kad promašiš penal. Odmorit ćemo se do nedjelje za Goricu i pokušati doći do sva tri boda u prvenstvu - kazao je trener Osijeka Nenad Bjelica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale 14:30 , Gradski vrt, Osijek
Osijek
Škorić 15'
1 : 2
Rijeka
Murić 7', 72'
Sortiranje događaja
90' + 5

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaj u Gradskom vrtu. Tomić je u debiju na klupi Rijeke došao do pobjede, a junak susreta bio je Murić, koji je zabio oba gola kvarnerskog kluba. Tragičar je Mierez. Argentinac je promašio penal kojim je Osijek mogao dovesti na gol prednosti. Rijeka je u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

90' + 3

Možda i zadnja prilika Osijeka... Ubacio je Mierez s lijeve strane, loptu je glavom zahvatio Žaper, ali otišlo je to nekoliko centimetara pored desne stative gola Rijeke.

90'

Četvrti sudac pokazao je pet minuta sudačke nadoknade.

90'

Poludjeli su igrači Osijeka! Traže penal. Pucao je Bočkaj, Menalo je blokirao šut rukom, ali čini se da je Zebec prosudio kako je to napucano iz neposredne blizine. 

85'

Iz igre je izašao Drmić, a ušao je Kulenović.

Komentari 262